Rendkívüli: Orosz karhatalmi teherautók indultak el Belorusszia felé (+fotók)

Több Kamaz-konvojt is lefotóztak.

Szürke, jelöletlen teherautókból álló konvoj indult meg Oroszországból Belorusszia felé – erről a Telegram nevű üzenetküldő csatornára küldtek fényképeket szemtanúk.

A szürke Kamazok pontosan úgy néznek ki, mint a belügyi biztonsági erőkkel operáló Roszgvargyija állományában lévő járművek.

A határhoz közeledő gépek megjelenése azt sejteti, hogy Vlagyimir Putyin valóban arra készül, hogy a belarusz diktátorral folytatott megbeszélésnek megfelelően segítséget nyújt Alekszandr Lukasenko hatalmának fenntartásához.

Az autók egyelőre nem lépték át a belorusz határt, és egyelőre nem állítható teljes bizonyossággal, hogy Moszkva elszánta magát Lukasenko fegyveres megsegítésére.

Ha viszont mégis átlépnek Belarusz területére az orosz elnök karhatalmistái, az kiszámíthatatlan fordulatot jelenthet a 9,5 milliós országban, ahol a 26 éve hatalmon lévő elnök egyelőre vesztésre áll az egyre erősödő tiltakozásokkal szemben.

A legnagyobb fémipari és gépipari gyárak után hétfőn már az állami tévé is sztrájkba kezdett.

Az évtizedeken át a kormány szócsöveként működtetett televízióban jelenleg csak üres stúdió látszik és popzene hallható.

Néha megjelenik a fehér-piros-fehér zászló, amely 1991 és 1994 között volt érvényben, amíg Lukasenko hatalomra jutása után ne változtatta vissza a volt szovjet tagköztársaság zászlajára – mellőzve a sarlót és a kalapácsot.

Kapcsolódó cikkeink:

Eljött a Ceaușescu-pillanat: Kifütyülték Lukasenkót a munkások, nem tudta elmondani a beszédét (+videó)

.

Libabőrös videó a gyilkos belarusz diktátor ellen tüntető roppant tömegről

.

(Index nyomán)

Valódi Hírek