A Momentum elnöksége az ellenzéki pártok elnökségéhez fordul a gödi helyzet rendezése érdekében

Áll a bál a Pest megyei városban.

Beszámoltunk róla, hogy kedden este egy hangfelvétel jelent meg a DK honlapján, amelyen a DK szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arra tesz javaslatot, hogy fideszes, momentumos vagy független alpolgármesterre cseréljék a város LMP-s és és DK-s alpolgármestereit.

A DK sérelmezte, hogy Balogh Csaba „a választáson őt támogató szövetséges pártok ellen fordult és a Fidesszel készült egy új városvezetés kialakítására”.

Szerdán reggel a Momentum is megszólalt az ügyben: honlapjukon azt írják, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket.

Közzétették a hangfelvétel egy másik verzióját, amelyen Balogh úgy fogalmaz:

“ – Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?

– Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.”

A két felvétel közötti lényeges különbség, hogy a DK-énál a nevek felsorolása után egy olyan rész következik, ahol Balogh arról beszél, hogy közülük tudna választani olyan embert, akikben megbízik annyira, hogy rá tudja bízni a helyettesítést, míg a Momentum felvételénél a nevek felsorolása után nincs ilyen szöveg.

A Momentum hozzáteszi: a gödi helyzet békés rendezése érdekében a Momentum elnöksége felszólítja koalíciós partnereit, hogy:

  • Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
  • Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
  • Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

„A Momentum elnöksége a mai nap folyamán minden érintett párt elnökségéhez levélben fordul a gödi helyzet országos rendezése érdekében.

Senki nem engedheti meg magának, hogy az ellenzéki együttműködést megcsúfolja, végképp nem ilyen eszközökkel.”

– zárul a párt közleménye.

Valódi Hírek