A gödi momentumos polgármester a Facebookon menesztette DK-s és LMP-s alpolgármestereit

Áll a bál, a Fidesz meg röhög a markába.

Miután Göd momentumos polgármestere hétfőn nem tudta a képviselő-testülettel leváltatni a LMP-s és a DK-s alpolgármesterét, Balogh Csaba csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy az önkormányzati törvényre hivatkozva saját hatáskörben vonta vissza az alpolgármesterek megbízatását.

Döntését azzal indokolta, hogy szerinte az alpolgármesterek „nem a város érdekeit szolgálták” a munkájuk során.

A törvény szerint ha a képviselő-testület az alpolgármester megbízását nem vonja vissza minősített többséggel, de a polgármester mégis írásban, teljeskörűen megvonja a feladataikat, akkor a feladatkör megvonását követően az alpolgármester a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjával azonos mértékű díjra jogosult.

„Ez azt jelenti, hogy Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) a továbbiakban nem lesznek terhelve az alpolgármesteri teendőkkel, hanem képviselői feladataik ellátására fognak tudni koncentrálni, képviselői díjazás fejében”

– írta kissé cinikusan a momentumos polgármester.

Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) a Gödi Összefogás nevű ellenzéki összefogás keretében jutottak be a képviselő-testületbe. Mindketten arról posztoltak a napokban, hogy Balogh Csaba a mostani lépésével szerintük felrúgja az ellenzéki megállapodást.

Közleményükben azt írják:

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere bejelentette, hogy a legközelebbi testületi ülésen kezdeményezi az LMP-s és a DK-s alpolgármester leváltását.

Balogh Csaba ezzel a lépésével felrúgta az ellenzéki megállapodást, becsapta a gödi embereket és országosan is veszélyezteti az ellenzék 2022-es esélyeit.

Az ellenzéki pártok arra kötöttek szövetséget októberben, hogy településeinket közös erővel nyitottabbá, átláthatóvá és fenntarthatóbbá tesszük.

Ebbe számunkra nem fér bele, hogy Balogh Csaba Mészáros Lőrinc barátját bízza meg Gödön a Samsunggal kapcsolatos ügyek kezelésével, mint ahogy az sem elfogadható, hogy a cégvezetéstől évekre eltiltott Lucsik János, a Sólyom Airways korábbi vezetője adjon közbeszerzési tanácsokat az önkormányzatnak.

Azért tudtunk nyerni októberben, mert az ellenzéki pártok közösen, közös programot alkotva, együttműködtek a választáson.

Nagyon sajnáljuk, hogy a Momentum és Balogh Csaba az utóbbi hónapokban a háborúskodással volt elfoglalva Göd Város ügyeinek intézése helyett, ráadásul rendhagyó módon épp saját szövetségeseit, a többi ellenzéki pártot szemelte ki ellenségnek.

Nem tudunk asszisztálni Balogh Csaba ésszerűtlen és autokratikus döntéseihez, ezért a Jobbik, a DK, és az LMP képviselői közös frakciót alakítanak, hogy a választási ígéretekhez híven, Göd fejlődése érdekében dolgozhassanak a továbbiakban.

Fülöp Zoltán (LMP), Hives Gábor (Jobbik), Lőrincz László (DK), Szilágyi László (DK)

Balogh Csaba Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi…

Közzétette: Lőrincz László, Göd alpolgármestere – 2020. június 29., hétfő

.

Valódi Hírek