Kiderült, mitől látta laposnak a Földet az őrült elméleteket terjesztő magyar férfi

Kapott is hat év fegyházat, igaz, nem épp ezért.

Sz. Sándor mogyoródi vállalkozó a magyar laposföld-mozgalom alapító vezéralakjaként tűnt fel a médiában.

2016-ban azonban kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vette a rendőrség. A 24.hu tudósított a negyedik éve húzódó eljárás elsőfokú ítélethirdetésről, ahol perbeszédében az ügyész azt mondta: a férfi a telefonján levő fotók szerint minimum két évig termesztett otthonában kannabiszt.

A bíró Sz. Sándort hat év fegyházbüntetésre ítélte, és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az is közrejátszott az ítéletben, hogy megbuherált villanyórával, vagyis lopott árammal működtette évekig az ültetvényt. 8 év 6 hónap lett volna a büntetés középértéke, de a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy nem követett el más bűncselekményt, ezt is megbánta, és sok idő telt el a bűncselekmény óta.

A rendőrök a férfi családi házának pincéjében 400 tő marihuánát, egy vödörben több kilogramm száraz növényt, egy ládában pedig közel három kiló növényi gumót találtak.

A férfi nyolc hónapot töltött előzetesben. 1,2 millió forint bűnügyi költséget is meg kell térítenie. Jó magaviselettel a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, az előzetes időtartamát pedig levonják a büntetésből.

Aztán újra lapos lesz a Föld, vagy, ha addig átgondolja, sajtbtól lesz a Hold.