Talán még maga sem tudja a választ: Pintér össze-vissza hadovált a rendőrök koronavírus-szűréséről

Ez mindent elmond arról, hogyan gondolkodik a hatalom rólunk.

A rendőrség másfél hónap alatt több mint 30 ezer embert összesen 1,17 milliárd forintra bírságolt meg a járványügyi szabályok megsértése miatt. Sok intézkedő rendőrön azonban nincs maszk – írta meg a Népszava.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke ezért kérdést intézett a belügyminiszterhez. Azt tudakolta, miért nincs sok rendőrön védőmaszk. Arra is kíváncsi volt, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta hány rendőrt és rendőrségi alkalmazottat teszteltek koronavírusra, és hánynak lett közülük pozitív a tesztje.

Pintér Sándor semmitmondó válasza mindent elmond arról, hogyan gondolkodik a hatalom rólunk.

Ezt állt válaszlevelében:

A Rendőrség részére az egyes szolgálati feladatok ellátása során használni szükséges védőeszközök köre a szakmai ajánlások alapján meghatározásra került”.

Valamint:

Az állami egészségügyi szervek által meghatározott óvintézkedések maradéktalan végrehajtására a rendőri szerveknél is kiemelt figyelmet fordítottak”.

A rendőrök által eddig kiszabott 1,17 milliárd forintnyi bírság (a kijárási korlátozás áthágása, vagy a másfél méteres védőtáv be nem tartása vagy a maszkviselés hiánya miatt) állampolgárokra vetítve átlagosan 39 ezer forintot jelent.

Valódi Hírek