Már 320 ezer fölött a munkanélküliek száma, pedig heteket kell várni a regisztrációra

Remekül működik Orbán „mentőcsomagja”. Ja, nem.

Az ATV Híradó birtokába került adatok alapján már a 320 ezret is meghaladja a regisztrált munkanélküliek száma Magyarországon.

A csatorna nem teszi hozzá, de a valóságban ennél is sokkal többen veszítették már el a munkájukat, de mivel több hetet kell várni a regisztrációra, ezért csak fokozatosan jelennek meg az új munkanélküliek a kimutatásban.

Az Innovációs -és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságától származó írás szerint

az országosan a regisztrált álláskeresők száma a vizsgált időszakban (március 30.-április 12.) a 14. heti 308 664 főről 15. hétre

320 624 főre nőtt,

azaz egy hét alatt 11 960 fővel növekedett a regisztrált munkanélküliek száma.

Iskolai végzettséget vizsgálva megállapítható, az álláskeresők több mint fele (53,9%) középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, s csak minden 16. álláskereső volt diplomás (6,2%).

Megállapítható, hogy a szálláshely-szolgáltatásban, vendéglátásban a korábban vizsgált időszakban az álláskeresők 4,3, illetve 4,8 százaléka dolgozott, addig az újonnan regisztráltak között a vizsgált időszak első hetében 13,3, a második hetében 13,0 százalék tartozott ebbe a szegmensbe.

(atv.hu korrigálva / címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek