Kövér „gyenge képességűnek” nevezte Karácsony Gergelyt, a momentumosokat pedig terroristákhoz hasonlította

Szerinte az ellenzék szítja a gyűlöletet az országban.

Egyelőre nincs vészhelyzet, mert nincs olyan korcsoport, ahol ne a Fidesz lenne a legnépszerűbb – hazudta Kövér László a Mandiner című fideszes propagandalap csütörtöki számának adott interjújában.

Kövér László minden egyéb kérdés előtt leszögezte: fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi, ráadásul magyar.

„Mindezt a Teremtőtől kaptam, nem az én érdemem, de büszkén vállalom. A niedermüllerek meg válasszák ki a színt és a megfelelő geometriai formát, és szívesen felvarrom a kabátomra. Csak azért, hogy tudják: melyik sereghez tartozom”

– hisztizett egy sort az erzsébetvárosi polgármester kapcsán.

Navracsics Tibor korábbi uniós biztos belső kritikájára Kövér úgy reagált: Navracsics figyelmét bizonyára elkerülte, hogy az elmúlt évben nyertek két választást.

Az, hogy Orbán Viktor elfáradt volna, érdekes állítás a nála jó pár évvel idősebb Stumpf Istvántól, figyelembe véve, hogy ő maga szívesen vállalt volna egy újabb 12 esztendős alkotmánybírói ciklust. A miniszterelnök munkabírását látva, ellenfelei inkább sokallják az energiáját – reagált egy másik belső kritikára Kövér.

Kövér szerint fontos a fiatalok közéletbe való bevonása, alternatívát kell mutatni azzal szemben, amit a Momentum csinál.

Felidézve a vörösterrort, Korvin Ottó, Szamuely Tibor alakját, azt mondta: a momentumos gyerekek – kiegészítve a jakabfélékkel és tordaibencékkel – pontosan ilyenek.

„A mi oldalunkon sokan lebecsülik ezeket a fiúkat és lányokat, akik valójában semmiben nem különböznek a Lenin-fiúktól, csak nem vörös, hanem lila vagy szivárványos zászló alatt vonulnak” – fogalmazott.

Kövér szerint az ellenzék nem tud építeni, ha pedig véletlenül kormányon vannak, csak rombolnak.

Karácsony Gergely főpolgármesterről azt mondta: ilyen gyenge képességű ember még nem állt Budapest élén, beleértve az 1990 előtti tanácselnököket is.

„Ez az ember egy PR-huszár, de még ebben sem igazán jó” – fogalmazott, példaként hozva a „biciklizős színjátékot”.
Megjegyezte: ha lehet, meg kell próbálni együttműködni, ha nem lehet, meg kell próbálni mérsékelni a baloldali partizán-politizálás okozta károkat.

A közbeszéd eldurvulásáról közölte: lényegében megszűnt a parlamenti párbeszéd. Az ellenzék részéről nincsenek érvek, csak minősítések és gyalázkodások, az értelmes, higgadt vita egyszerűen kiment a divatból az elmúlt 30 évben. A politikát ma a totális háború jellemzi.

„Az ellenzék minden ideológiai, tartalmi kérdést félretol, csak az számít nekik, hogy a gyűlölt Fidesszel szemben minél nagyobb energiát mozgósítsanak”

– állította Kövér, majd azt hazudta: ők soha nem léptek át bizonyos morális határokat, szemben az ellenzékkel, amely folyamatosan emberi mivoltában sért meg kormánypárti képviselőket.

(Mandiner / MTI)

 

Valódi Hírek