Tuzson Bence azzal riogat, hogy „százezer migráns gyűlt össze” a déli határnál

Ezért megduplázzák az élőerőt és helikoptereket is bevetnek.

A déli határ mentén mintegy százezer migráns gyűlt fel, veszélyeztetve a magyar határt – hazudta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence azt mondta, hogy januárban 3400-an próbáltak meg átjönni a magyar határon, a múlt keddi röszkei áttörési kísérlet viszont bebizonyította, hogy a magyar határzár – mind a jogi, mind a fizikai és az élőerős – jól működik.

Tuzson hozzátette: a „fokozott migrációs nyomás” miatt megduplázzák a határ menti élőerőt és helikopterrel is folyamatosan figyelik a határokat.

Az államtitkár azt mondta: a migránsok akciói mögött szervezettség figyelhető meg, ezek sokszor nem a csoporton belülről, hanem azon kívülről indulnak.

A Soros-terv célkitűzései – például, hogy egymillió migránst be kell hozni Európába – nem váltak köddé, azok ellen határozottan fel kell lépni – tette hozzá.

Tuzson Bence beszélt arról is, hogy Magyarország a határainak védelmével Európát is védi, de csak kismértékű támogatást kap erre az uniótól.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek