Puzsér a bukása után azt ígérte, „visszavonul a kulturális térbe”, ehelyett már a HVG-ben köpködi az ellenzéket

Eddig tartott a fogadalom.

A korábban nagy szájjal „ellenzékváltásról” szónokló, majd a főpolgármester-választáson 4 százalékot elérő Puzsér Róbert azt ígérte az október 13-i leszereplése után, hogy „visszavonul a kulturális térbe”.

A megmondóember a jelek szerint nem sokáig bírta az önkéntes politikai szilenciumot: kedden már a hvg.hu-n jelentkezett véleménycikkel, amelyben – micsoda meglepetés – nem az országot 9 éve teljhatalommal uraló Fideszt, hanem az erőforrás-hiányos, ám emberfeletti munkával mégis lassan magára találó ellenzéket szapulja.

Puzsér egyetlen önkritikus félmondatot sem enged meg magának, ehelyett azt írja: „a polgárháború győzött”, ő pedig újra 2002-ben érzi magát, „ahol csakis a törzsi jelvények számítanak”.

A megmondóember apokaliptikus látomásában „Orbán Viktor B-terve lépett életbe”, aki szerinte „ezért nem engedte le a vörös szennyvizet a lefolyón, ezért finanszírozott kedvenc ellenzékének médiát, tömte parkolási és BKV-takarítási pénzekkel.”

Puzsér szerint Karácsony Gergely csapdában van, mert „ha ígéreteit teljesíteni próbálja, garantált csőddel néz szembe, mert vállalásainak egyik feléhez nincs pénze, másik feléhez nincs joga.”

Puzsér sötét víziójában „ennek a rendszernek a leváltására jelenleg a legcsekélyebb lehetőség sincs. A politikai centrum kiürült, a balliberális ellenzék a 2006-os orbáni receptet követi.”

A hvg.hu olvasói nem voltak elragadtatva a bukott főpolgármester-jelölt ellenzékrugdosó cikkétől. Néhány jellemző komment:

.

A hvg.hu véleményrovatának vezetője Hont András, a Fidesz 1990-2007 közötti tagja, Deutsch Tamás korábbi kampányfőnöke.

 

Valódi Hírek