A DK a botrányos trieszti kikötő-vásárlás adatait követeli Szijjártótól

Bűzlik a korrupciótól az egész ügy.

Mi is beszámoltunk róla, hogy kikötőt, pontosabban egy lepukkant ipartelepet vásárolt Magyarország az olaszországi Triesztben.

A 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező, 32 hektáros területet 31 millió euróért vásárolta meg a magyar állam. Az ingatlan jelenleg parlagon hever, olajfinomító működött rajta korábban.

A vásároláson a magyar szállítmányozási szakma is kiakadt, mert a partszakasz tökéletesen alkalmatlan arra, hogy nagy konténerszállító hajókat fogadjon, ugyanis

a víz ott alig 13 méter mély.

A Demokratikus Koalíció mindezek miatt közérdekű adatigényléssel fordul a Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz a kikötővásárlással kapcsolatban – jelentették be szerdán.

A DK kikéri a minisztériumtól az előkészítéssel kapcsolatos tanulmányokat és költségvetési terveket. Valós, szakmai érv ugyanis nem nagyon szól amellett, hogy ez a kikötővásárlás valóban az ország érdekeit szolgálná – írja az ellenzéki párt.

Varju László, DK-s parlamenti képviselő, a költségvetési bizottság elnöke szerint inkább arról lehet szó, hogy „a horthysta romantikát dédelgető fideszes urak szívesen döngetnék a mellüket, hogy végre Magyarországnak is intéztek egy kis tengerpartot.”

És persze az is kapóra jönne a NER-huszároknak, ha innen indulhatnának feltűnésmentesen luxushajókázásokra.

(dkp.hu nyomán)

Valódi Hírek