Vége: Az utolsó szabadstrandot is bezárják Keszthelyen, csak a Fidesz-maffia fizetős helyei maradnak

Lassan az egész országot a saját nevükre íratják.

A keszthelyi képviselő-testület Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára úgy döntött: megszünteti a város utolsó szabadstrandját is.

A strand helyén fizetős, „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás.

A javaslatot a Demokratikus Koalíció képviselőjén, Kovács Viktórián kívül a testület minden tagja megszavazta, így bizonyossá vált: a Balaton második legnagyobb városában jövőre már nem lesz ingyenes strandolási lehetőség, a kispénzűek nem tudnak hol megmártózni – írja a Népszava.

– Több szempontból is érthetetlen és felháborító a döntés – jelentette ki Kovács Viktória. – A strandot eddig ingyen használhatta bárki, az élménypark viszont fizetős lesz. A strand rögtön a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni a Balatonban ingyen.

Az egykori keszthelyi szabadstrand / fotó: Győrffy Árpád, balatontipp.hu

A döntés azért is különös, mert így szinte teljesen luxus-projektek foglalják majd el a keszthelyi partszakaszt, ahol az elmúlt időszakban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát.

A felcsúti oligarcha a Hunguest Hotels szállodalánc megvásárlásával jutott szállodákhoz, a kormányfő veje pedig 2014-ben a keszthelyi yachtkikötő megszerzésével jelent meg a városban.

Azóta névleg kiszállt a cégből, majd érdekeltségébe került a város ikonikus szállodája, a Hullám, a kemping, és egy óriási, beépíthető part menti telek is.

Érkezésükkel a város gigantomán beruházásokat vizionált – még egy 100 méter magas toronyházat is terveztek közvetlenül a partra –, s az új Balaton-törvény életbe lépése előtt rohamtempóban kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a Mészáros- és Tiborcz-érdekeltségek telkeit, de még a futballpályát is.

(Népszava.hu nyomán)

 

Valódi Hírek