Friss: Feljelentették a Matolcsy-fiúkat, akik gyanúsan a legjobb pillanatban váltottak bankot

A csőd előtt pár nappal menekítették ki a pénzüket a jövőbe látó gyerekek.

Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt érkezett bejelentés az ügyészséghez Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám ügyében.

A bejelentő nem más, mint az ország notórius feljelentője, Tényi István, aki a 24.hu-val közölte: azt kérte az ügyészségtől, hogy a tényállás tisztázása érdekében rendeljen el feljelentés-kiegészítést, vizsgálja ki az ügyet, szükség esetén indítson nyomozást.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Matolcsy György vezette nemzeti bank december közepén fellépett az NHB Bankkal szemben, korlátozta a kifizetéseket, aztán nem sokkal később a bank hivatalosan is becsődölt.

Ennél a banknál vezette a számláit Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám cége is. (És ez a bank segítette hozzá mindkét fiút cégükön keresztül egy-egy értékes rózsadombi villához, az egyiket ráadásul az MNB elnöke használja.)

De valamiért bő egy héttel a jegybanki intézkedés előtt mind Matolcsy Máté, mind Matolcsy Ádám cége egy másik banknál nyitott számlát, ezzel kimenekíthették pénzüket a megborult NHB Bankból.

Mindketten azzal magyarázták a gyanúsan a legjobb időpontban történt váltást, hogy szükségük volt egy új bankszámlára és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak.

Valódi Hírek