Csak az MSZP és a Mi Hazánk kapott olcsó plakáthelyeket a Fidesz-közeli cégtől (+csodálatos videó)

A DK és a Momentum hiába próbálkozott, nekik ötszörös áron kínáltak csak máshol.

A hvg.hu készített alapos riportot arról, hol és mennyiért hirdetnek a pártok az EP-választási kampányban.

A Fidesz országos plakátcunamija nem meglepő, 9 éve ebben élünk – ami inkább érdekes, az az, hogy az egyes ellenzéki pártok mennyire különböző lehetőségeket kaptak a plakátcégektől.

Az MSZP nem volt hajlandó a HVG kérdésére elárulni sem azt, hogy melyik plakátcégnél hirdet az EP-kampányban, sem azt, hogy mennyiért. Azonban az egyik plakát keretén lévő felirat lebuktatta őket:

a Fidesz-közeli Publimontnál hirdetnek,

vagyis ugyanannál a cégnél, ahol a pártok közül csak a Fidesz és a Mi Hazánk plakátjai futnak, rendkívül kedvezményes, havi 20 ezer forintos áron.

fotó: Máté Péter / hvg.hu

A Publimont a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként ismertté vált Vörös József tulajdonában lévő cég, azt pedig már Novák Előd árulta el a Magyar Hangnak, hogy ők havi nettó 20 ezer forintért kapták meg a plakáthelyeket ettől a cégtől.

Novák hozzátette: rajtuk kívül még az MSZP és a Fidesz hirdet a Publimontnál.

(A cég piaci árazása szerint egy ilyen plakáthely 160-380 ezer forint között mozog havonta.)

A HVG azt írja:

„Olyannyira kínos lehet ez a szocialistáknak, hogy még név nélkül sem voltak hajlandók megerősíteni a cég nevét, pártszövetségen belül sem nagyon terjesztik az információt. A meg nem erősített pletykák szerint volt egy olyan feltétel a plakátok üzeneténél, hogy negatív üzenetek nem jelenhetnek meg rajtuk.”

A HVG megkereste a többi ellenzéki pártot is:

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója a lap kérdésére elmondta: ők más cégeknél, és

átlagosan 100 ezer forintért jutottak óriásplakáthoz,

ami az ötszöröse annak a kedvezményes tarifának, amennyiért Toroczkaiék és az MSZP kapott helyeket.

A Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós a HVG-nek elárulta: ők márciusban megkeresték a Publimontot, de még választ sem kaptak az e-mailjükre.

A DK pártigazgatója a HVG-nek elmondta: tizesével, huszasával vásárolták össze a plakáthelyeket más, kisebb cégektől, és csak májusban tudnak majd hirdetni. A plakátcégek nagy része visszautasította a DK megkeresését, mondván nem akarnak ujjat húzni a Fidesszel.

Hajnal Miklós szerint ugyanígy járt a Momentum is. Hat céget kerestek meg, azok vagy nem válaszoltak, vagy visszautasították őket. Egyikük válaszát idézte is: „sajnos az összes felület elfogyott”.

Eközben olvasónk szimbolikus erejű rövid videóján az látszik, hogy az MSZP és a Fidesz hirdetései közös plakáthelyen, váltakozva futnak a végtelenbe:

.

Magyarország, 2019. Minden esetleges következtetés levonását az olvasóra bízzuk.

Valódi Hírek