Kemény kezdés: Dobrev Klára bemutatta a 3 legfontosabb pontját (+videó)

Ez nem fog tetszeni a Fidesznek!

Kedden megtartotta első sajtótájékoztatóját Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai listavezetője, aki bemutatta programjának három legfontosabb pontját.

Bevezetőként elmondta:

„A DK, mint Magyarország legeurópaibb pártja, az erős és egységes Európát képviseli. Nem kétséges, hogy Európa ilyen lesz, az csak a kérdés, hogy mi magyarok benne leszünk-e ebben az Európában.”

Kijelentette: azért vállal politikai szerepet, mert hazafias kötelességének érzi

küzdeni az Orbán-rezsim ellen,

amely azzal fenyeget, hogy ennek az erős és egységes Európának a perifériájára fogunk szorulni, ami minden magyar számára egy tragédia lenne.

Dobrev Klára elmondta, hogy – bár erről Magyarországon keveset tudunk – , de nyugaton az elmúlt években lépésről lépésre valósul meg a szociális Európa programja.

Ennek keretében ő maga három pontot akar mindenképpen megvalósítani. Ezek:

1. Be kell vezetni az európai családi pótlékot!

2. Be kell vezetni az európai minimálbért és minimálnyugdíjat!

és mindenezek finanszírozására

3. Be kell vezetni az európai szintű multiadót!

Az európai családi pótlék minden gyermeknek egyenlően járna, ezzel is kifejezve, hogy minden gyerek egyformán fontos.

Az európai családi pótlék a tagállami pótlékon felül járna, és hatalmas segítség lenne annak a sok százezer gyereknek, akikről Orbán rendszere teljesen megfeledkezett – jelentette ki.

Az európai minimálbér és minimálnyugdíj megvalósítását emberi minimumnak nevezte, és kifejtette: az a tagállami juttatást egészítené ki arra a szintre, amiből már tisztességesen meg lehet élni. Jelenleg a magyar családok 25 százaléka (!) él a létminimum alatt.

Hogy mindez finanszírozható legyen, az európai multiadó bevezetésére van szükség. Jelenleg ugyanis a legnagyobb és leggazdagabb cégek képesek a leginkább kikerülni az adófizetést.

Videó:

Dobrev Klára programbemutatója

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője bemutatja a 3 legfontosabb programpontját. Kövesd élőben, hogy megtudd, milyen európai programmal készül a legeurópaibb magyar párt az EP-választásokra!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. február 26., kedd

.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek