A fideszes alpolgármesterből lett jegyző a XVI. kerületben, az önkormányzat szerint nincs összeférhetetlenség

Micsoda átváltozás!

Meglepő módon pótolták Budapest XVI. kerületében a jegyzőt, miután a korábbival több problémája is akadt a polgármesternek: az addigi alpolgármester lett a törvényesség őre, Csomor Ervin régóta fideszes politikus – Írja a 24.hu.

Csomor a 2014-es választáson egyéniben nyert a körzetét a Fidesz színeiben és alpolgármester lett. Korábban is többször indult és nyert az önkormányzati választásokon, sőt 2002-ben még polgármester is akart lenni, bár akkor kikapott a szocialista jelölttől. A portál szerint,

olyannyira beágyazott a helyi Fideszben, hogy volt a frakció vezetője is.

Csomor Ervin

Hiába kérdezték, az új jegyző nem válaszolt arra, hogy tagja-e még a Fidesznek, illetve hogy mikor lépett ki a kormánypártból. Az önkormányzat azt közölte, hogy nincs információja Csomor párttagságáról, csak annyit közöltek, a február 1-jei hivatalba lépésénél semmilyen összeférhetetlenségi akadály nem állt fenn. Mindez azért lenne fontos, mert a jegyző felel a törvényesség betartatásáért az önkormányzat és a képviselő-testület döntéseinél, dönt hatósági ügyekben. Ahogy a 24.hu rámutatott: Semmi más nem vezérelheti, csak a jogszabályokhoz való ragaszkodás, pártatlanul, befolyástól mentesen.

Egyébként a jogszabályok nem zárják ki a párttagságot, csupán nem viselhet tisztséget.

Valódi Hírek