Orbánnal mutatja be a neves lap, hogyan kell szétverni a demokráciát (+videó)

Az Economist nevű brit lap videót készített arról, hogyan lehet négy lépésben leépíteni a demokratikus intézményrendszert. Ebbe került bele Orbán Viktor is.

A HVG szúrta ki a hétfőn közzétett videót, amely szerint az első lépés a demokrácia lerombolása felé az, hogy érkezik egy karizmatikus vezető, aki azt ígéri, megvédi az embereket.

Fotó: Index

A második feladat: keresni kell egy ellenségképet, a szavazók ugyanis imádnak valaki mást hibáztatni, utálni. Erre tökéletes alanyok a migránsok, hiszen ők nem tudnak szavazni – emelik ki a videóban. Ezután megjelenik Orbán Viktor képpel, és névvel, mint aki azzal riogat, hogy muszlim migránsok rombolják le az országot.

A harmadik lépés: meg kell gyengíteni a demokratikus intézményrendszert, elsősorban az igazságszolgáltatást és a független médiát kell megcsonkítani.

Erről már külön is készített anyagot az Economist, Orbán abban is felbukkant Putyin mellett mint a kritikus sajtó legdurvább elhallgattatói:

Végül az utolsó lépés: a még megmaradt ellenállást el kell pusztítani. És ezen a ponton a demokrácia megszűnt, már csak névleg maradt az.

A teljes videó itt tekinthető meg, kattintásra indul:

https://www.facebook.com/TheEconomist/videos/1958985224405290/

Valódi Hírek