Meghamisította Gyurcsány Ferenc szavait a Mérce.hu főszerkesztője, Jámbor András

Az LMP volt alkalmazottja pont ellenkező értelműre manipulálta Gyurcsány szavait.

Mi is beszámoltunk róla, hogy csütörtökön a Parlament lépcsőjénél virrasztott a Demokratikus Koalíció frakciója, hogy így tiltakozzanak Orbánék embertelen hajléktalan-rendelete ellen, amely bűnözőként bánik a nincstelen emberekkel.

(Képeinket és helyszíni élő videónkat itt találod.)

Gyurcsányék demonstrációjáról – a maga módján – minden mértékadó hazai médium beszámolt, egyedül az egyre furcsábban viselkedő, nemrég Bolgár Györgyöt is kirúgó 168 Óra hallgatta el azt teljes egészében.

Jámbor András, a merce.hu főszerkesztője azonban olyan kaliberű hírhamisításra vetemedett, ami a 888-Origo-TV2-univerzumban is csak ünnepnapokon fordul elő.

Jámbor András / fotó: Facebook

„Förtelmes volt amikor a hajléktalanok elárasztották a budapesti aluljárókat.”

Kitől származik az idézet?

A, Németh Szilárd
B, Gyurcsány Ferenc
C, Horváth Csaba
D, Sneider Tamás

– ezt írta ki közösségi oldalára a Mérce.hu feje a demonstráció másnapján.

.

.

Jámbor a posztja alatti kommentekben nem hagy kétséget afelől, hogy Gyurcsány Ferencnek tulajdonítja a leírt, borzalmas szavakat.

Pogátsa Zoltán közgazdász gyanút is fogott, és rákérdezett az „idézet” forrására, mire Jámbor a DK-elnök saját videóját jelölte meg:

.

Egyetlen aprócska probléma van. Gyurcsány ilyet nem mondott, sőt

pont az ellenkezőjét állította az ominózus videóban.

Gyurcsány azt mondja a videóban:

sokan jöttek oda hozzájuk a demonstráció ideje alatt. „Olyanok is, akik elmondták, hogy valami egészen drámai és förtelmes látvány és tapasztalat volt, amikor aluljárókban nem lehetett közlekedni, és gondot, bajt, konfliktust láttak, mert elárasztották Budapest aluljáróját a hajléktalanok. Meghallgattuk őket és érteni akartuk őket. De nekik is azt mondtuk: a hajléktalanoknak utat nyitni, életet teremteni nem rendőrökkel, hanem több odafigyeléssel, értéssel, szociális támogatással kell.”

Gyurcsány valós szavai itt hallgathatók meg:


.

Jámbor András tehát egyszerűen elhazudja, hogy Gyurcsány valójában idézi, hogy mit mondtak nekik a járókelők, és a DK elnökének szájába adja azt, mintha a saját véleménye lenne.

Döbbenetes hírhamisítás a Mérce.hu főszerkesztőjétől.

Olyannyira, hogy még Erőss Gábor, a Párbeszéd politikusa is bekommentelt hozzá és megvédte Gyurcsányt az inszinuációtól.

Így:

.

Jámbor ennek ellenére cikkünk megjelenéséig nem ismerte be a manipulációt, nem korrigált, nem kért elnézést.

Jámbor András egyébként saját LinkedIn-adatlapja szerint több mint 3 éven keresztül volt az LMP alkalmazottja közösségimédia-specialistaként – bármit jelentsen is ez.

 

Valódi Hírek