Novák Katalin úgy megvédte a gyerekeiket milliós magániskolába járató kormánytagokat, ahogy kevesen tennék

Szó bennszakad, hang fennakad.

Napok óta tartja felháborodásban a közvéleményt az a hatalmas farizeusság, hogy a „világszínvonalú” magyar állami oktatásról prédikáló kormánytagokról sorra derül ki, hogy ők maguk méregdrága magániskolákban taníttatják a gyerekeiket.

Pénteken az EMMI államtitkára, Novák Katalin volt az ATV reggeli műsorának vendége.

Novák megkapó vehemenciával vette védelmébe a gyerekeiket magániskolában taníttató kormánytagokat, és végső soron azokról mondott ítéletet, akik felháborodtak a fideszes pofátlanságon.

Novák szerint ugyanis „felszínes dolog és demagógia” úgy ítélkezni, hogy „nem ismerjük az egyes élethelyzeteket”.

Azt is mondta: nem lehet párhuzamot vonni a magyar oktatási rendszer minősége és aközött, hogy egy szülő hol taníttatja a gyerekét, majd bedobta a végső érvet, miszerint

„mindenkinek az egyéni döntése, hogy milyen iskolába járatja a gyerekét.”

(valószínűleg ezért posztolnak róla nyilvános képsorozatot a Facebook-oldalaikon)

A műsorban egyébként remek formát futó Bombera Krisztina kérdésére, hogy mit érzett, amikor Szabó Tünde államtitkárról kiderült, hogy megkerülve az állami oktatást, méregdrága magánintézménybe járatja a gyerekeit, úgy válaszolt:

„a Tündét” régóta ismeri, nagyon jó kapcsolatban vannak, és ez információ semmiben nem változtatta a róla kialakított „nagyon pozitív” véleményét.

A kérdés természetesen nem a személyes viszonyukra vonatkozott (az senkit nem érdekel), hanem az állam egy eminens képviselőjének ormótlan képmutatására.

(A teljes videót itt tudod megnézni.)

NYF-kommentár: Úgy tudjuk, a NASA szakemberei már érdeklődtek a magyar nagykövetségen a kormánytagok arcbőrének anyagát illetően. Ha megfejtik a titkot, azzal forradalmasítani lehetne az űrkutatást, eddig ugyanis a teflon volt a legellenállóbb anyag, amivel bevonták az űrsiklók felületét.

Valódi Hírek