Harc a NER-ben: Schmidt Mária beleharapott Lázár János lábszárába

Már egymást nyírják.

A fideszes holdudvaron belül szokatlan támadást indított Lázár János ellen a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő című hetilap friss száma.

A Schmidt-lap azt írja: nem csökkent olyan arányban a dohányzók száma, ahogy azt Orbán Viktor elvárná.

Kitérnek arra, hogy Lázár János a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos.

Ám eredetileg nem is ez lett volna a dolga, hanem miniszteri biztosként a Szeged-Hódmezővásárhely közt épülő vasútvonal kivitelezésének koordinálását bízták volna rá. Csakhogy ezt a tervet Orbán felülírta.

A cikkben taglalják, hogy a dohánykereskedelem átalakításának kidolgozásában segítséget nyújtott Lázár bizalmasa, Sánta János, a Continental Dohányipari Zrt. vezetője.

Schmidt Mária lapja azt is örömmel hangsúlyozza, hogy Lázár új megbízatása nem mentes a politikai konfliktus lehetőségétől, ugyanis elkerülhetetlen, hogy a dohánypiaci felügyelet létrehozásában együttműködjön Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszterrel, akinek korábbi kormánybiztosi kinevezésével Orbán fontos területeket vett el Lázártól még az előző ciklusban.

A Figyelő-cikkben arról is írnak, hogy mostani miniszterelnöki biztosi tisztségében Lázár nem lesz képes újra politikai hátországot építeni.

Lázár János és Schmidt Mária konfliktusa nem új keletű, ugyanis Lázár még kancelláriaminiszterként leállíttatta a Sorsok Háza beruházást, amely Schmidt irányításával jött létre. Lázár akkor azt mondta: a Sorsok Háza majd akkor fog megvalósulni, amikor annak tartalmát a magyarországi zsidó közösségek támogatni tudják.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek