Drogdílerként „dolgozott” szabadidejében az MSZP-s képviselő, de fenyegetett és zsarolt is

Simonka Csaba 7 év börtönt is kaphat.

Zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt Simonka Csaba ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Az óbudai MSZP-s önkormányzati képviselőként is dolgozó ügyvéd egy öröklési szerződés ügyében

az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette,

hogy az érintett budapesti ingatlan általa örökölt tulajdoni hányadát a valós értéknél alacsonyabb árért adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre – áll a vádban.

Simonka Csaba

A sértett a fenyegetés hatására aláírta az ingatlanrész eladásáról szóló adásvételi szerződést, a tulajdonjog átruházásért pénzt nem kapott. A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogát – a sértett közbeavatkozása miatt – a földhivatalnál végül nem jegyezték be.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017 decemberében házkutatást tartottak Simonka Csaba lakásán, ahol kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

A vádirat szerint az MSZP-s képviselő 2017-ben rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket az ismerőseinek – olvasható a közleményben.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfi ellen zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Simonka Csabát tavaly decemberben vették őrizetbe, az MSZP akkor felfüggesztette párttagságát, viszont az önkormányzati képviselői jogviszonyáról csak május 10-én mondott le.

Valódi Hírek