Jól fizet a talpnyalás: Orbánék két kézzel öntik a milliókat a fideszes zenészeknek

A 24.hu nézte meg, hogy a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből mely előadók kaptak támogatást.

Ifjú tehetségek és a Fidesz-rendezvényekről ismert milliomos celebek is kaptak az állami bőségszaruból.

Így mások mellett

  • 30 millió forint jutott Balázs Fecó cégének, az Újjászületés 60 Művészeti Kft.-nek
  • Sasvári Sándor a választások előtt Pataky Attilával, az Edda énekesével a a TV2 propagandafilmjében szerepelt, ahol arról beszélt, miért jó Orbán Viktorra és a Fideszre szavazni. 60 éves jubileumi koncertjének megrendezésére 8,5 millió forintot kapott a cége.
  • Az Edda sem maradt ki az osztogatásból: a P. Management Kft. 6 millió forintos támogatással rendezhette meg a zenekar koncertjét a Papp László Arénában. Az Edda dupla CD-jének kiadására is jutott a pénzből.
  • Horváth Charlie 10 millió forintot kapott az állami tulajdonú Eximbanktól
  • A Rózsa Records két év alatt 50 millió forintnyi támogatást kapott a Tabán Fesztivál megrendezésére. A tulajdonos, Rózsa István 1991-ben hozta létre a Rózsa Records produkcióirodát. A Rózsa-istállóhoz tartozik Demjén Ferenc, a Piramis, Szinetár Dóra, Révész Sándor, Charlie, Fenyő Miklós, a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, Friderika, Balázs Fecó és Tóth Vera is.

De kapott állami pénzt Szörényi Levente és Szörényi Örs, Nyári Károly, Illényi Katica, Gömöry Zsolt, Szekeres Adrien, Zalatnay Sarolta és sokan mások is. További részletek a 24.hu cikkében.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

 

Valódi Hírek