„Kárpótolni kell a maffiakormány áldozatait!” – Gyurcsány bemutatta a DK programját (+videó)

Teltház előtt mutatta be választási programját a DK szombaton Salgótarjánban.

Gyurcsány Ferenc előtt felszólalt Niedermüller Péter, Dr. László Imre, Gy. Németh Erzsébet, és Molnár Csaba is.

Molnár Csaba vastapsot kapott, miután azt mondta:

„fogja még azt bánni a kormány, hogy ez alatt a 8 év alatt nem foglalkoztak a magyar börtönök túlzsúfoltságával!”

Gyurcsány belépője filmbe illő volt, felállva tapsolták meg:


.

A DK elnöke arról beszélt: fontos, hogy legyen felemelkedés és kiút bárkinek, akármilyen körülmények közül jön is. „Van más út is, mint a reggeli első szilvapálinka” – tette hozzá.

Gyurcsány lándzsát tört az igazságosabb adórendszer mellett: „Akinek többje van, az vállaljon többet!” – mondta.

Nem kell túladóztatni az átlagkereset másfél-kétszeresét keresőket, de a 800 ezret keresőknek nem lehetne egy kicsit többet fizetni? – kérdezte.

Morajlás fogadta a teremben, mikor arról beszélt: néhány ember 2 millió forint fölötti nyugdíjat kap, miközben vannak, akik 30-40 ezret. „Térdre, imára” azoknak, akik ilyen kevés pénzzel egyedül maradnak.

Nyugdíjplafon és nyugdíjkorrekció is kell, mivel a nyugdíjasok ritkán vesznek plazmatévét, de sokat költenek gyógyszerre és rezsire, annak magasabb az inflációja – hívta fel a figyelmet a DK elnöke.

Nagy tapsot kapott az a javaslata, hogy

a külföldön élő állampolgárok Magyarországra bejelentkezve ne kaphassanak magyar nyugdíjat.

Sokszor olyanokról van szó, akik nem is magyarok. Felül kell vizsgálni a rokkantnyugdíjazást, elég pénzt kell adni a rászoruló idősek gondozására. Több tízezrek várnak segítségre, a kormány pedig nem vesz róluk tudomást – mondta Gyurcsány.

A minimálbért a létminimum szintjére kell emelni, a közmunkásoknak is meg kell adni ezt. A kis- és középvállalkozásoknak pedig 1-3 foglalkoztatott után el kell engedni a járulékfizetést, így nem fognak csalni.

Vastapsot kap a tankötelezettségi korhatár 18 évre emelése. Gyurcsány a kötelező hit- és erkölcstant is eltörölné, a felsőoktatásba ingyenes belépést biztosítana. Akkor nem lesz 120 ezer az átlagfizetés, ha az ország tele van nyitott, jól képzett emberekkel – húzta alá.

A DK odafagyasztaná a mosolyt Polt Péter legfőbb ügyész „egyébként angyali arcára” – közölte.

Poltról a hazugság és hatalomféltés sugárzik szerinte. Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez, hogy legyen üldözője a hozzá kötődő bűnöknek, Polt meg foglalkozzon tyúkperekkel, tehetsége és tisztessége erre teszi alkalmassá – zárta Gyurcsány, aki erre is vastapsot kapott.

Itt a teljes videó, a jobb alsó sarokban kell hangot adni:


.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek