Gyorshír: Kirúgták a verekedő “biztonsági őrt”, a KFC felajánlást tett

Az étteremlánc elítéli a történteket és gyors lépéseket tett.

Elsők között számoltunk be róla, hogy az Index újságíróját brutálisan megverte egy “biztonsági őr” a Király utcai KFC étteremben vasárnap este. (Ha lemaradtál, itt találod a videót az incidensről!)

A sztori nyilvánosságra kerülése után kitört a népharag: az internetezők szabályosan elárasztották az érintett KFC étterem Facebook-oldalát. A legütősebb kommenteket itt gyűjtöttük össze.

Estére a KFC is lépett, a szerkesztőségünknek elküldött tájékoztatóból kiderül, hogy az érintett “biztonsági őrt” egy alvállalkozó cég foglalkoztatta, de azonnali hatállyal elbocsátották állásából. Felfüggesztették az étterem műszakvezetőjét is, amíg a vizsgálat le nem zárul.

Ezen kívül a KFC elfogadta Szabó Zoltán kérését, és támogatni fognak egy karitatív szervezetet, amelyet az újságíró választ ki.

Íme a teljes közlemény, amelyet az AmRest Kft. ügyvezetője, a KFC regionális igazgatója, Fukcius Tamás jegyez:

,,Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért és hiszünk abban, hogy minden vendégünknek joga van, hogy a legjobb kiszolgálást és a legfinomabb ételeket élvezhesse nálunk, ezért megdöbbenéssel értesültünk a Király utcai KFC-ben történtekről. A biztonsági őr és néhány alkalmazottunk részéről tanúsított viselkedés teljes mértékben ellentétes a cég értékeivel, továbbá az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel.

A sérülést szenvedett vendégünktől bocsánatot kérünk, felvettük vele a személyes kapcsolatot, hogy felajánljuk segítségünket, kárpótlásunkat.

Természetesen azonnal megkezdtük az eset kivizsgálását, jelen pillanatban a következőkről tudunk nyilatkozni:

– Habár az incidenst okozó biztonsági őr nem a mi alkalmazottunk, hanem egy alvállalkozó biztonsági szolgálaté, teljes felelősséget vállalunk a tetteiért. Már felvettük a kapcsolatot az alvállalkozó cég vezetésével és világossá tettük számukra, hogy az alkalmazottjaik effajta viselkedése elfogadhatatlan számunkra. Ennek fényében az érintett biztonsági őrt elbocsájtották. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, hogy a biztonsági szolgálatot nyújtó cég a mi alapértékeink szerint kezeli vendégeinket, a céggel való együttműködést felülvizsgáljuk.

– Felfüggesztettük az étterem műszakvezetőjét is, amíg az eset vizsgálata le nem zárul. Az ügy fényében munkatársainknak újra oktatjuk a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveinket illetve panaszkezelési tréninget szervezünk.

– Vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt. Hiszünk benne, hogy minden cégnek támogatnia kell a közösséget. Ennek a célkitűzésnek megfelelően évek óta több karitatív szervezet működését támogatjuk Magyarországon, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, továbbá a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját.

Még egyszer bocsánatot kérünk a történtekért. Ez egy elszigetelt eset, és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a vendégeinket fogadni szeretnénk. Minden szükséges lépést megteszünk, hogy mindenki tiszteletteljes és vendégszerető kiszolgálásban részesüljön éttermeinkben.” – mondta Fukcius Tamás, a KFC regionális igazgatója és az AmRest Kft. ügyvezetője.