Zseniális csapdát állított a kirúgott fideszes, az Orbán-kormány nem fog kijönni belőle

A notórius feljelentőművész ezúttal Szijjártó Péter egyik megjegyzésébe kötött bele.

Ügyészségi bejelentést tett Tényi István a Russia Today orosz hírtelevízió egyik műsora nyomán, amelyben Szijjártó Péter azt állítja, az Orbán-kormánynak „tudomása van róla”, hogy Soros György a jelenlegi magyar kormány bukását akarja elérni, teljesen nyilvánvalóak a szándékai, és a cél érdekében több civil szervezetet támogat.

Tényi azzal indokolja az ügyészségi bejelentést, hogy

ha az Orbán-kormány valóban tud valamit, akkor vigye Sorost a törvény elé,

ha viszont nem tud semmit, akkor hagyjon fel az amerikai magyar milliárdos elleni hisztériakeltéssel és hadjárattal. A bejelentést ismeretlen elkövető ellen tette alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt.

Fotó: Teknős Miklós / Népszabadság

Ez a helyzet csapdát rejt az Orbán-kormány számára, amelynek bizonyítékokkal kellene előállnia Soros állítólagos befolyásolási kísérleteiről és arról, hogy a civil szervezetek az ő ügynökeiként működnek Magyarországon.

Ilyen bizonyítékokkal eddig még senki nem állt a nyilvánosság elé az Orbán-kormány részéről,

és ha egy esetleges perben sem fog, akkor az ellenzéknek papírja lesz arról, hogy a civil szervezetek elleni törvény koholt vádakon nyugszik.

Tényi notórius feljelentőművész, április 8-ig a Fidesz tagja volt. Aznap értesítették, hogy kizárták a pártból. A döntést semmivel nem indokolták meg.

(Alfahír nyomán)

Valódi Hírek