Elképesztő! Aljas hazugsággal verte át a tüntetőket a habonymédia

Átverte a szervezőket a 888.hu két „újságírója” a szombati Szabadság téri tömegtüntetésen – derül ki abból a háborgó hangú Facebook-posztból, amelyet az egyik szervező tett ki ma az oldalára.

Lehotai Orsolya azt írja, tegnap két újságíró ment oda hozzá és szervező társához a színpad mellett. Videóinterjút kértek tőlük, a bemutatkozás után azonban csak annyit mondtak, hogy az MMG munkatársai. A két szervező nem kapcsolt azonnal, hogy az MMG azt a Modern Media Groupot jelenti, amely Habony Árpád érdekeltsége, a 888 kiadója, a kérdésükre pedig az újságírók csak annyit mondtak,

az MMG csak egy kis blog.

Lehotai társa ráállt az interjúra, hogy aztán este tíz előtt megdöbbenve lássa, hogy a 888-on megjelent a videóinterjú a Szabadság téren jártam, Soros-tüntetőket láttam címmel.

Lehotait nem is az háborította fel, hogy az egyik 888-as „újságíró”, Bokor Gábor két éve még a 24.hu-nál írt arról, mi mindent köszönhetünk a migránsoknak a zenében, most pedig uszító hangú cikkeket ír ellenük, hanem az, hogy a „portál” két firkásza

minden alapvető etikai és újságírói normát megszegett egy szemét hazugsággal,

beleértve a Magyar Újságírók Országos Szövetségének iránymutatását is.

Az Orbán-kormány kloákája környékén tengődő 888-nak nem ez az első aljas húzása. Nem sokkal az indulás után egy cikkben azt kérdezték, ki verné ki Rába Tímeára, Tóbiás József akkori MSZP-elnök feleségére (ezért G. Fodor Gábor főszerkesztőnek kellett bocsánatot kérnie), a minap pedig az Origóval és a Riposttal együtt Gulyás Mártonról nemi identitását kérdőjelezték meg.

Emiatt a közmunkára ítélt aktivista, a tegnapi Szabadság téri tüntetés fergeteges sikerű vezérszónoka

rágalmazási pert indított

a portállal szemben.

Gulyás tegnap egyébként a színpadhoz szólította az őt homoszexualitással vádoló portálok képviselőit, de akkor már egyiknek az újságírója sem jelent meg a helyszínen.

Valódi Hírek