Ocsmányul manipulált grafikonnal riogatta nézőit a „köztévé”

A fideszes agitprop zászlóshajóján, a viccesen közmédiának is nevezett M1-en már egy oszlopgrafikont sem szégyellnek meghamisítani.

A kanális szombat esti migráns-híradója most azzal igyekezett halálra rémíteni a nézőket, hogy a javuló időjárás miatt megint „rémisztően” megugrott a határon elfogott „betolakodók” száma: január 12-én csak 129 embert kapcsoltak le a a rendőrőrök, 17-én már 235-öt – szúrta ki a 444.hu.

A drámai számok illusztrálására a modern szemléltető oktatás egyik legkedveltebb eszközét, az oszlopgrafikon is elővették.

Az oszlopok arányai azonban ezúttal meglehetősen különösre sikerültek: az ábráról azt olvashatta le a közönség, hogy a 235 határsértő az legalább háromszor annyi, mint mondjuk a január 27-én regisztrált 192 fő. A megnyúlt oszlop már így is a képernyő tetejét súrolja, előre aggódunk, hogy mi lesz, ha beköszönt az igazi tavasz.

Másrészről persze nem meglepő ez a kis manipuláció abban a tévében, amelynek programigazgatójáról a Fővárosi Törvényszék mondta ki, hogy hírhamisító.

 

Valódi Hírek