Varga-Damm Andrea nem hajlandó visszaadni a mandátumát, a Jobbik kegyetlenül kiakadt

Ez gyorsan eszkalálódott.

Beszámoltunk róla, hogy a Jobbik tegnap felszólította Varga-Damm Andreát a mandátuma visszaadására, miután a képviselőnő iránt elfogyott a bizalom a pártban.

Varga-Damm volt ugyanis a pártbeli témafelelőse a Fidesz „megfigyelési” törvénytervezetének, amit az ő javaslatára szavazott meg kedden a Jobbik frakciója.

(A törvény felhatalmazza a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy gyakorlatilag mindent megtudhasson egy adott állampolgárról. A rendőrök az ártatlanul meggyanúsítottak adatait is 20 évig őrizhetik.)

A törvény keddi jobbikos megszavazásából akkora botrány lett, hogy szerdán Jakab Péter pártelnök bocsánatot kért miatta a társadalomtól, elismerve, hogy tévedtek.

A párt elnöksége tegnap 24 órát adott Varga-Dammnak, aki ma este bejelentette: nem mond le a parlamenti székéről.

A Jobbik lapunknak is eljuttatott csütörtök esti közleményében úgy reagált:

Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta

Azt írják:

„Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt.

Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez.

Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy – szemben a Jobbik frakcióvezetésével – a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat.

A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.

A Jobbik elnöksége”

Valódi Hírek