Gyorshír: Kizárnák a Jobbikból a Fidesz kezére játszó képviselőnőt

Az ő ötlete volt megszavazni a Pintér-féle megfigyelési törvényt.

A keddi parlamenti szavazás után szerda délután kizárnák Varga-Damm Andreát a Jobbikból – értesült a hvg.hu több jobbikos forrásból.

Mint ismert: a Jobbik parlamenti frakciója kedden megszavazta azt a salátatörvényt, amellyel felhatalmazták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy gyakorlatilag mindent megtudhasson egy adott állampolgárról, a rendőrök pedig az ártatlanul meggyanúsítottak adatait is 20 évig őrizhetik.

A téma felelőse Varga-Damm Andrea volt a Jobbiknál, aki a lap szerint nem tájékoztatta megfelelően a pártot a törvényjavaslat tartalmáról, ezért nyomhattak igent a szavazásnál a Fidesszel együtt.

Varga-Damm Andrea

A képviselő volt korábban a parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is, de a helyére a Jobbik Lukács László Györgyöt ültetné a jövőben.

A hvg.hu szerint a pártvezetés ezt nem tartja összeegyeztethetőnek a párttagsággal, ezért a szerda délutáni elnökségi és frakcióelnökségi ülésen megvitatják Varga-Damm kizárását.

A szavazás miatt a Jobbik szerda reggel közleményben kért elnézést: azt írták, hibáztak a salátatörvény megszavazásakor.

Varga-Damm korábban a közösségi oldalán azzal magyarázkodott, hogy a törvényt akkor is megszavazta volna a kétharmad, ha a Jobbik nem szavaz velük, illetve hogy szerinte a törvény nem ad korlátlan felhatalmazást a szakszolgálatoknak.

Azonban később ezt a bejegyzését törölte.

(via hvg.hu)

 

Valódi Hírek