Gy. Németh: Orbán most bosszulja meg a budapestieken a tavaly őszi vereséget?

Papíron 1503 fertőzött miatt tartják fenn a kétmilliós Budapesten a korlátozásokat.

A kormány úgy döntött, hogy az egész országban feloldja a kijárási korlátozásokat Budapest és Pest megye kivételével, azt azonban továbbra sem tudjuk, hogy ezt pontosan milyen adatok alapján tette – hívja fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet, Budapest főpolgármester-helyettese.

Mint Gy. Németh írja, „az elégtelen tesztelés és a kormányzati titkolózás eredményeképp ma azt kellene elhinnünk, hogy

a kétmilliós Budapest korlátozása mindössze 1503 fertőzött miatt indokolt,

míg például a lakosságarányosan hozzávetőleg ugyanilyen mértékben fertőzött Fejér megyében már semmilyen korlátozásra nincs szükség.”

A hivatalos adatok tehát nem támasztják alá a kormány döntését, kérdés, hogy léteznek-e egyáltalán olyan, nem hivatalos adatok, amelyek igen.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne titkolózzon sem Budapest vezetése, sem a budapestiek előtt, hanem hozza nyilvánosságra, hogy

milyen adatok alapján

tartja indokoltnak a budapesti kijárási korlátozások fenntartását!

Átláthatóságra, kölcsönös bizalomra és korrekt tájékoztatásra lenne szükség ahhoz, hogy egyetlen budapestiben se ébredhessen fel a gyanú, hogy a kormány pártpolitikai alapon döntött, és a tavalyi önkormányzati választáson elszenvedett vereségét szeretné megbosszulni a budapestieken a korlátozások fenntartásával.

– fogalmaz közleményében Gy. Németh Erzsébet.

(dkp.hu)

Valódi Hírek