Legalább 9 magyar úszó és úszóedző lett koronavírusos

És még nem is jött meg minden teszt eredménye.

A múlt héten rendezték volna az úszók országos bajnokságát a Duna Arénában, ahol kihirdetik az olimpiára utazó csapatot.

A magyar bajnokságot törölték, az olimpiát egy évvel elhalasztották.

A versenyzők azonban edzőtáborokban voltak, és a Thaiföldről hazaérkező világbajnok, Kapás Boglárka valamint a Törökországból hazatérő vb-bronzérmes Kozma Dominik maguk jelentették be, hogy pozitív lett koronavírus-tesztjük.

Ők egymással nem voltak kapcsolatban hazatérésük óta. Vagy útközben, vagy már itthon kaphatták el a vírust.

Az Index információi szerint összesen már kilenc igazolt pozitív eset van, Kapás és Kozma mellett pedig egy edző is érintett lehet.

A koronavírusos magyar úszók száma ráadásul a napokban tovább nőhet, ahogy a tesztek eredményei beérkeznek.

Van olyan sportoló, akinek csak holnap lesz kész a mintája. Előfordult olyan eset, hogy a szobatársak közül az egyik versenyzőnél kimutatták a vírust, míg a másiknál nem.

„Komolyan vettük a járványügyi helyzetet, ez a legfontosabb pozitívum. A külföldről hazatérő versenyzőket nem engedték be az uszodába, nem mehettek közösségbe, amíg nincs két bizonyítottan negatív leletük.

Erős sportemberekről van szó, de egy vírussal a szervezetükben kellett volna edzeniük, mozogniuk, ami nem szerencsés. A klórozott víz a vírust elpusztítja, de a versenyzők egymásra így is hatással lehettek volna. Abban bízhatunk mostantól, hogy mindenki egészséges marad, és könnyedén átvészeli a fertőzést”

– mondta az Indexnek az úszók kapitánya, Sós Csaba.

Sós nem kívánta kommentálni, mennyi fertőzött van, és neveket sem szeretett volna mondani a versenyzők jogainak védelme érdekében.

Budapest egyébként Európa-bajnokságot rendezett volna május közepén, amit augusztusra halasztottak, de arra sincs sok esély, hogy abban az időpontban meg lehet tartani a versenyt.

(Index nyomán)

Valódi Hírek