Koronavírus: Müller Cecília megtiltotta az orvosoknak, hogy helyi adatokat közöljenek a fertőzöttekről (+videó)

Hadházy Ákos kiakadt, szerinte így akarják manipulálni az országos adatokat.

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján többször is előkerült, hogy orvosok a Facebookon beszámolnak a helyi koronavírus-fertőzésekről.

Egy esztergomi lap például arról kérdezte Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy igaz-e, hogy meghalt egy esztergomi koronavírus-fertőzött.

A kérdést azért tudták feltenni, mert korábban egy helyi háziorvos posztolt erről.

Müller Cecília nem volt hajlandó érdemben válaszolni, sőt, felszólította a háziorvosokat, egészségügyi dolgozókat, hogy “érzékeny egészségügyi adatokat ne tegyenek közzé”.

Hadházy Ákos szerint a területi adatok eltitkolásának nem lehet más oka, mint hogy a kormányzat összesített koronavírus-adatai hamisak.

A független képviselő erről egy videót is közölt a Facebookon:

Ma szerepeltem az “Operatív Törzs” sajtótájékoztatóján és ennek nagyon nem örültem. Hihetetlen, ijesztő és védhetetlen, ahogyan a kormány titkolja a megbetegedések adatait. A területi adatok (hol, mennyi beteg és halott van) eltitkolásának csak egy ésszerű oka lehetne: ha az összesített adatok hamisak és el akarnák kerülni a lebukást. Ami nagyon aggasztó: TEGNAP ÉJSZAKA -az országgyűlésről szóló törvényben még mindig meghagyott jogomnál fogva- írásban kértem tájékoztatást nagyon sok megyei és fővárosi kórháztól azért, hogy a betegség területi eloszlásáról információt kapjak. Ma délelőtt a Magyar Nemzet nevű kormánylap már “alákérdezett” Müller Cecíliának, aki felolvasta az elétett választ: szerinte az intézményeknek csak őt kell tájékoztatni, minden más “félretájékoztatás” lenne. Müller ezt teljesen törvénytelenül gondolja, az Országgyűlésről szóló 2012/XXXVI törvényben még a februári módosítás után is bennmaradt a 98. Paragrafus: 98. § (1) Az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni. A képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet. E jogosultság az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokra figyelemmel, valamint rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható.(2) A képviselő a feladatai ellátásához szükséges minősített adatokat – a minősített adat védelméről szóló törvényben foglaltaktól eltérően – személyi biztonsági tanúsítvány nélkül, felhasználói engedély alapján, titoktartási nyilatkozat kitöltését követően használhatja fel, és köteles a minősített adat védelmére vonatkozó követelményeket megtartani.ℹ️ Nyilvánvaló, hogy az, hogy hol mennyi megbetegedés/haláleset történik, nem minősített adat és nyilvánvaló, hogy az intézmények vezetői ugyanúgy kötelesek tájékoztatni egy országgyűlési képviselőt, mint Müller Cecíliát vagy Orbán Viktort…ℹ️ Ha nem teszik, az csak két dolgot bizonyítana: 1) a kormány valami egészen durva játékot játszhat a járványügyi adatok manipulálásával. Ha nem tudunk területi adatokat, gyakorlatilag annyi beteget/halottat közölnek, amennyit akarnak – SENKI nem tudja ellenőrizni M. Cecílián kívül…2) a demokráciának nem teljhatalomról szóló törvénnyel lesz vége, hanem már ma: ha az intézményvezetők megtagadhatnák a választ az azt jelentené: a kormány nyíltan semmibe venné az ogy. képviselők maradék jogait is. ❗️ ÉRTSE MINDENKI JÓL: AMIKOR A VALÓS TÁJÉKOZTATÁSÉRT KÜZDÖK , NEM A KORMÁNY LELEPLEZÉSE A CÉLOM, HANEM AZ EMBERÉLETEK VÉDELME. MINDEN HIRDETÉSNÉL ÉS RENDELETNÉL TÖBBET ÉR UGYANIS, HA AZ EMBEREK TISZTÁBAN VANNAK A VALÓS HELYZETTEL. Sokan ugyanis csak akkor fognak felelősen viselkedni, ha valóban látják, hogy a vírus MINDENHOVA elérhet. #jogunkvantudni

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. március 28., szombat

.

Hadházy adatkérő levelet írt több kórháznak és a Pécsi Tudományegyetemnek is. Erről tudomást szerzett a Magyar Nemzet, és a szombati sajtótájékoztatón ők tettek fel kérdést a témában Müller Cecíliának.

Az országos tisztifőorvos válaszában azt mondta, Magyarországon online adatközlő rendszer működik: az az összesítés, amelyet a koronavirus.gov.hu oldalon láthatunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ellenőrzött adatait közli.

Müller szerint azonban ezt leszámítva

„minden más adatszolgáltatás felesleges, sőt olykor káros is lehet, hiszen nem valós adatokon nyugszik ezeknek egy része”.

Az operatív törzs újabban már a betegek és halottak nemét és életkorát sem közli, holott a világ legtöbb országában ezek az adatok nyilvánosak a jobb ellenőrizhetőség érdekében, ahogyan a betegek területi eloszlása is.

Utóbbiról szintén több alkalommal kérdezte Müllert a sajtó, de ő azt mondta, nincs értelme területi bontásban közölni a fertőzöttekről adatokat, legyen elég annyi, hogy már minden magyar megyében van beteg.

(444.hu nyomán)