DK: Azonnal emeljék duplájára az egészségügyi dolgozók fizetését!

Nem mehet tovább így.

Radikális, 100 százalékos béremelést követel az alulfizetett egészségügyi dolgozók számára a Demokratikus Koalíció.

Dr. Komáromi Zoltán, a legnagyobb ellenzéki párt egészségpolitikusa szombati közleményében azt írja:

„Hiába állnak a magyar egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában, az eddig évek alatt elcsepegtetett emelésekkel annyit sikerült elérni, hogy az alacsonyabb bérkategóriába tartozó egészségügyiek fizetése ma már eléri a minimálbért.

Sőt, két hete még maga Dömötör Csaba államtitkár nyilatkozott úgy, hogy hiába a rendkívüli helyzet, a túlterhelt mentősök, orvosok és ápolók, először emberéleteket kell menteni, az anyagiak csak ezután jönnek.

Pedig a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége nemrég soron kívüli béremelést kért a kormánytól, hiszen a veszélyhelyzet rendkívüli erőfeszítéseket követel minden egészségügyi dolgozótól.

Eközben a kialakult helyzetben emberfeletti munkát végző egészségügyiek fáradozásait szerte Európában, így a szomszédos Szerbiában és Szlovéniában is béremeléssel és rendkívüli juttatásokkal ismerik el az ottani kormányok.

A DK követeli, hogy a kormány azonnali hatállyal emelje duplájára az egészségügyi dolgozók fizetését! Ezt a lépést már évekkel ezelőtt meg kellett volna tennie, de a kialakult helyzet most szomorú apropót szolgáltat az azonnali bérrendezésre.

Nem késlekedhetünk tovább, az emberélet nem játék, az egészségügyi dolgozók elismerése és a 100 százalékos béremelés a minimum, amit ebben a helyzetben a kormány megtehet!”

Dr. Komáromi Zoltán

a DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Valódi Hírek