Az Unió milliárdokat adott a koronavírus elleni harcra – A DK felszólította Orbánt, használja fel ezeket a pénzeket

Orbán azt állítja, hogy a Türk Tanácstól jön a segítség, miközben az EU 5,6 milliárd eurót adott nekünk a koronavírus elleni védekezésre.

A koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket fogadtak el csütörtökön az Európai Parlamentben, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós uniós támogatást is.

Ebből Magyarország 5,6 milliárd eurót, azaz

2000 milliárd forintot

kap.

A jogszabály értelmében (amelyet >>ITT ELOLVASHATSZ<< magyarul is) ezt a pénzt

  • az egészségügyi rendszerek,
  • kis- és középvállalkozások,
  • munkaerőpiacok támogatására,
  • és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok.

Orbán Viktor egyébként éppen ma reggel ostorozta keményen az EU-t, hogy miért nem segítenek Magyarországon. A Kossuth Rádiónak adott interjújában azt állította:

„Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség.”

A Demokratikus Koalíció cáfolja Orbánt, pénteki közleményükben azt írják:

„Magyarország legeurópaibb pártjaként köszönjük az Európai Uniónak, hogy példátlan összeggel segítik a magyar embereket a koronavírus elleni harcban!”

A párt EP-képviselője, Rónai Sándor pedig felszólította Orbánt, hogy fogadja el az EU sokmilliárdos segítségét, és használja fel azt a koronavírus elleni védekezéshez.

A DK szerint ugyanis a magyar kormány „maszkokat, védőfelszereléseket és lélegeztetőgépeket utasít vissza csak azért, hogy azt hazudhassa, az EU nem segít”.


.

Magyarország legeurópaibb pártjaként köszönjük az Európai Uniónak, hogy példátlan összeggel segítik a magyar embereket a koronavírus elleni harcban!Add tovább, hogy mindenkihez eljusson!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 27., péntek

.

Valódi Hírek