DK: Orbán az ellenzék lejáratásáért hívta össze a szerdai kormányülést! (+videó)

A Fidesz politikai műbalhéra használja fel a helyzetet.

A Demokratikus Koalíció szerint a szerdai kormányülés célja nem a koronavírus-járvány elleni védekezés, hanem az ellenzék lejáratása.

A DK ügyvezető alelnöke elmondta: az ellenzéki pártok hétfőn érthető okból leszavazták, hogy az Országgyűlés sürgősen tárgyalja az orbáni teljhatalom-törvényt.

Molnár Csaba hazugságnak nevezte, hogy az ezt követően szerdára összehívott kormányülésre azért van szükség, mert az ellenzék megakadályozta a védekezést, a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az EP-képviselő hangsúlyozta: az ellenzék nem akarja, de ha akarná, akkor sem tudná megakadályozni sem a veszélyhelyzet kihirdetését, sem annak meghosszabbítását.

Az alaptörvény szerint a veszélyhelyzet kihirdetése a kormány joga, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek hatályának meghosszabbításához pedig csak feles többség kell az Országgyűlésben – tette hozzá.

Azzal, hogy a kormány egy kétharmados törvényt nyújtott be a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, azt akarja elérni, hogy „akár az idők végezetéig teljhatalmat kaphasson az Orbán-kormány” – értékelt Molnár Csaba.

Kijelentette, a szerdai kormányülésen az ellenzék lejáratása helyett azzal kellene foglalkozni, hogy nincs elég védőeszköz a kórházakban, az uniós tagállamok közül Magyarországon a legkisebb a gazdaságvédelmi csomag, és itt végzik szinte a legkevesebb vírustesztet egész Európában.

Az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést!

Nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést! Azt javasoljuk Orbán Viktornak, hogy azt az energiát, amit most az ellenzék lejáratásába és hatalma megszilárdításába fektet, inkább fordítsa a járványvédelemre! Kövesd élőben és oszd meg Dr. Molnár Csaba online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 25., szerda

.

Valódi Hírek