Özönlenek a tömegek a Balatonra – A nyaralójukban akarják átvészelni a koronavírus-járványt (+videó)

Nyarat idéző sorok a fagyisnál, tömve vannak az éttermek.

Egyre többen keresik fel a Balaton-parti nyaralójukat a koronavírus-járvány terjedése miatt.

A 2100 fős Csopakon 2000 nyaralóingatlant tartanak nyilván, amelyek többségébe életvitelszerűen beköltöztek a tulajdonosok – számolt be róla a Veszprém TV.

Csopak polgármestere szerint nem ez a baj, hanem hogy az emberek nem tartják be az alapvető szabályokat.

„Ha egy 2000 fős települést elkezdünk 4-5 ezren használni, akkor növeljük a fertőzésveszélyt. Nem csak magunkért vagyunk felelősek, hanem másokért is”

– nyilatkozta a csatornának Ambrus Tibor, aki hozzátette, hogy

a településen valódi happening-hangulat van, nyarat idéző tömeg hömöpölyög, az étteremekben nem lehet asztalt találni és a fagyizók előtt is kígyózik a sor.

.
A Hírbalaton.hu azt írja: jóval nagyobb a mozgás a Balaton partján az elmúlt napokban, mint ilyentájt megszokhatták, rengetegen utaztak le a fővárosból a nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt vészhelyzetben.

A portálnak egy asszony azt mesélte, hogy Siófokon és Zamárdiban is sok nyaralóba megérkeztek a tulajdonosok.

A sonline.hu szerint a közösségi médiában rengeteg bejegyzés jelent meg, amelyben a helyiek arra kérik a budapesti tulajdonosokat, hogy

maradjanak inkább otthon,

mert az ott élők arra panaszkodnak, hogy amióta a vidékiek megérkeztek, sok tartós élelmiszerből hiány alakult az áruházakban.

A beszámolók szerint ez nem csak a keleti, de a nyugati medencére is jellemző, így Balatonbogláron is nehezen lehet hozzájutni liszthez, Balatonlellén van olyan panzió, amit szabályosan megrohamoztak budapesti vendégek, és Fonyódon is nagy a forgalom.

Siófokon már olyan nagy a tömeg, hogy a polgármester nyílt levélben kéri a tulajdonosokat, hogy ne jöjjenek a városba.

„Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön!

Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett.”

– írta Lengyel Róbert a város honlapján.

(Veszprém TV / sonline.hu / hirbalaton.hu / hvg.hu)

Valódi Hírek