Techet Péter: Aki Gyurcsányt szidja, előbb magába nézzen – mit tett ő, amíg a DK építkezett?

Precíz.

Véleménycikkben reagált Schiffer András minapi kirohanására Techet Péter újságíró.

Schiffer a Facebookon azon siránkozott, hogy az ellenzék szerinte „hozzádékásodott a DK-hoz”, ő maga pedig a Kétfarkúakra fog szavazni a jövőben.

Idézünk Techet Péter azonnali.hu-n megjelent reakciójából:

A DK egy sikeresen építkező, tehát ügyesen szervező és politizáló párt.

Akinek nem tetszik, hogy tíz évvel a NER létrejötte után ma arról szólnak a viták, hogy esetleg Gyurcsány Ferenc feleségének kéne Orbán Viktort leváltani, először magába nézzen:

miközben a DK építkezett, mit tett ő?

Mégse lehet elvitatni Gyurcsánytól azt a demokratikus jogát, hogy pártot alapítson, választáson induljon.

Aki le akarja őt győzni, annak jobbnak, erősebbnek, szervezettebbnek, lehengerlőbbnek, ravaszabbnak (stb.) kellett volna lennie. (…)

A politikában az eredmények döntenek, és aszerint nem Gyurcsány Ferenc elmúlt tíz éve, hanem az eddigi LMP-é való a kukába.

Schiffer szerint egy ilyen ellenzékre, amely (szerinte nagyrészt, szerintem részben) a 2010 előtti világ szereplőiből áll, felesleges is leváltani a NER-t.

Ezt óbégatta Puzsér Róbert is a kisteherautó platóján állva – és becsületére legyen mondva, hogy ő ebbe bele is állt, elindult.

De megint az eredmények: Puzsér négy százaléknak kellett, tehát ennyien gondolják Budapesten úgy, hogy a NER-t csak akkor lehet csak meg is piszkálni, ha egy százötven százalékban új erő jelenik meg. (…)

Aki azt szeretné, hogy ne Dobrev Klára legyen a közös kormányfőjelölt; hogy ne az ellenzék dékásozodjék be, hanem a DK mondjuk jobbikosozodjék vagy momentumosozodjék, annak ezt politikai munkával kell elérnie. Van bő két év pártot építeni fegyelemmel, helyben, tudatosan.

És nem az lesz a hibás, aki a végén győztes lesz ebben a versenyfutásban, hanem aki morális érvekre hivatkozva eleve nem is akarna benne részt venni.”

Techet Péter teljes cikkét >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek