Gyurcsány bejelentette: Három komplett vidéki MSZP-szervezet akar a DK-hoz csatlakozni (+videó)

De megpróbálja visszatartani őket, mert az MSZP most nem bírná el lelkileg az újabb átigazolásokat.

„A két lista azt jelentené, hogy a 2022-es választási kampányban az ellenzék még mindig versengene egymással. Szerintem ez nem elfogadható!”

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc az ATV hétfő esti műsorában azok után, hogy a DK vasárnapi kongresszusán kiderült: az ellenzéki szavazók

93 százaléka

teljes ellenzéki összefogást, azaz egy közös listát, és körzetenként egy közös ellenzéki jelöltet akar látni.

A 2022-es kampány arról kell hogy szóljon: marad a kormány vagy megy a kormány. Ezért nem lehet olyan helyzetet előállítani, hogy az ellenzék még egymással is verseng – hangsúlyozta Gyurcsány.

Ráadásul ha két lista van, akkor nincs közös jelölt, mivel egy jelöltet csak egy lista támogathat – tette hozzá.

Ami az ellenzék leendő miniszterelnök-jelöltjét illeti, Gyurcsány szerint ma még kevesebb az esélye, hogy Dobrev Klára lesz az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, mint hogy más.

Ám ha Dobrev ezt ambicionálja, akkor Gyurcsány támogatná ebben.

A volt miniszterelnök azt is elmondta: két évvel ezelőtt nagyon alacsony volt a DK támogatottsága a fiatalok körében, ezt a hátrányukat komoly munkával sikerült ledolgozniuk, így a támogatottságuk ma a fiatal választók körében megközelítőleg olyan, mint az országos átlag.

A műsorvezető rákérdezett a két budapesti MSZP-s polgármester DK-ba történt átlépésének körülményeire.

Gyurcsány elmondta: volt egy megbeszélésük Kiss Lászlóval és Szaniszló Sándorral, ahol főként budapesti ügyekről volt szó, és ott közölték vele, hogy átülnének a DK-ba.

Gyurcsány Ferenc azt is elárulta: folyamatban van három komplett vidéki szervezet csatlakozása a DK-hoz, de ő ezt minden erejével gátolja, mert az MSZP jelenlegi lelkiállapotában ezt nem tudná feldolgozni.

„Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – tette hozzá a DK elnöke.

A teljes beszélgetést az atv.hu oldalán tudod megnézni >>IDE KATTINTVA<<.

Valódi Hírek