Kovács Ákostól Nacsa Olivéren át Sarka Kata férjéig rengeteg NER-figura kapott tízmilliókat a Szerencsejáték Zrt.-től

A DK perre megy a pofátlan támogatások miatt.

Rekordnagyságú, 530 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el a Szerencsejáték Zrt. a 2019-es évben, adózott eredménye pedig átlépte a 25 milliárdot.

Most az is kiderült, hogy a haszonból a fél NER-holdudvart kistafírozta az állami tulajdonú cég.

A 24.hu összesítése szerint:

  • a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 15 millió forintos szponzorációs szerződést kötött a Sarka Kata férjeként is ismert Bessenyei István érdekeltségével, a városmajori pályát üzemeltető Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel, ami a Rogán-Gaál Cecília felügyelőbizottsági tagságával működő Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdona.
  • 23 millió forintnyi szponzorpénzt ítéltek meg annak a Truck Race Promotion Kft.-nek, amelyben 2017 óta tölt be pozíciót Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter Szijjártó Péter testvére. A cég az utóbbi két évben a lap szerint csaknem 300 millió forintnyi közpénzt kapott különböző megrendeléseken keresztül.
  • Ugyanezen a jogcímen kapott 7,5 millió forint közpénzt a milliárdokkal kitömött Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesület.
  • Tavaly augusztusban 15 millió forintos szponzorációs szerződést tett zsebre Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltsége, a Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft.,
  • és 10 millió forintot kapott a közmédiában tevékenykedő, „ a liberális médiacenzúra“ miatt panaszkodó humorista, Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Showtime Event Kft.
  • Szintén augusztusban kapott 15 milliót Zoób Kati divattervező cége, a Kattiz Kft., melyet a Nemzeti Turisztikai Ügynökség 811 milliós titkos támogatásban részesített,
  • 20 millió forint közpénzhez jutott a budaörsi reptér üzemeltetését 2017-ben megszerző Aeroglobe Kft.,
  • hatmillió forintot kapott a más együttesek mellett a Kiscsillag, és a Pál Utcai Fiúk menedzselését végző ETALON Produkció Kft.
  • és tavaly a Szerencsejáték „kulturális nagykövetének”, Kovács Ákosnak is jutott egy 40 milliós reklámszerződés, de a cég szponzorálta a művész 2018-as dupla arénakoncertjét is.

A Demokratikus Koalíció csütörtökön közleményben tudatta: közérdekű adatigényléssel kikérik a gyanús szerződéseket.

„Elég feltűnő, hogy most már naponta hullanak ki a fideszes csontvázak és haveri pénzosztogatások a szekrényből.

Világosnak tűnik, hogy a NER élharcosai két kézzel lapátolják ki az adófizetők pénzét, a közpénzt az országból.

Mi, európai magyarok azonban nem fogjuk szó nélkül elfogadni az intézményesített lopást, perelni fogunk minden esetben, amíg meg nem kapjuk és közzé nem tehetjük a mutyi-iratokat!”

– áll a DK közleményében.

(24.hu / Index.hu / dkp.hu)

Valódi Hírek