Meghalt a negyedik koronavírusos beteg Olaszországban, 50 ezer embert helyeztek vesztegzár alá

Meredeken emelkedik a vírusfertőzöttek száma.

Meghalt a negyedik koronavírusos beteg is Észak-Olaszországban: akárcsak a vírus másik három áldozata, úgy a bergamói férfi is idős volt, egészségügyi állapotuk a fertőződést megelőzően is instabil volt.

A 84 éves férfi kórházban feküdt egy másik betegség miatt – közölte a la Repubblica a Lombardia régió hivatalos oldalára hivatkozva.

Angelo Borrelli polgári védelmi igazgató közölte, hogy Lombardia térségében 150 fertőzött esetről tudnak, Olaszországban pedig

összesen 188-ról

– ez a vasárnap déli adatokhoz képest igen jelentős emelkedés, akkor valamivel több mint 100 esetről érkezett hír.

Megírtuk, hogy olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vasárnaptól kéthetes vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további embereket tudnak karanténba helyezni.

Giuseppe Conte miniszterelnök éjszaka jelentette be a rendkívüli intézkedésekhez szükséges törvényerejű lépéseket, amelyek Venetóban 3500 embert, Lombardiában pedig közel 47 ezer lakost érintenek.

A kormányfő együttműködésre és türelemre szólította fel a vesztegzár alá helyezetteket. Aki megszegi az előírásokat, és kilép a lezárt területekről, több mint 200 eurós pénzbírságot és három hónapig terjedő börtönt kockáztat.

(Index nyomán)

Valódi Hírek