Tóta W. Árpád: Ez a csávó már ezen a sínpáron fog eldöcögni az örökkévalóságba vagy a bukásba

Orbán-értékelő.

„Orbán Viktor csúcsformában van. Neki ez a csúcs. Amit előad, az a kritikus hallgató számára fülsértő hazugságokkal terhelt. De vannak benne igazságok, féligazságok, és a sztori, bár varázslással és ráolvasással kell kipárnázni, mégis kerek. És aki kerek történetre szomjazik, és hajlandó felfüggeszteni a kételkedését, annak tetszeni fog.

Másik ilyen dallamos sláger nincs a piacon. Kicsit nem nézünk oda, amíg pöröllyel bepatkolja Sorost meg a nemzeti tőkét a történetbe, de végül a helyére kattan minden, beleértve az Úristent.

A gép forog, az alkotó lop tovább.

Átlátható, egyirányú, szimpla világot árul. Vele szemben csak a kaotikus, egymás mellett élő részigazságokból kirajzolódó, vitatkozó, sokszínű, kavargó valóság áll. Nem elviselhetetlen, de felnőtt embert kíván az elfogadása. Akciófilmben már ciki a tévedhetetlen és makulátlan főhős, de itt még megvan a kultusza.(…)

Újításra már nem kell számítanunk. Ez a csávó ezen a sínpáron fog eldöcögni az örökkévalóságba vagy a bukásba. Benne már nincs másik történet, ebben viszont rengeteg melója van, nem fogja elengedni. Aki le akarja győzni, annak stratégiai meglepetésre nem kell számítania. Taktikája pedig szintén megkövesedett. Kiismerhető a gyengeségeivel együtt.”

Tóta W. Árpád

(A teljes cikket megtalálod a hvg360-on)

Valódi Hírek