Megvan a döntés, március közepén indítják Orbánék az újabb agymosó „konzultációs” kampányt

Indul az újabb kamukonzultáció, milliárdokért.

Kormányinfót tartott csütörtökön Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szalay-Bobrovniczky Alexandra kormányszóvivő.

Bejelentették: újabb nemzeti konzultáció jön, mert a kormány szerint „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál.”

A „nemzeti konzultációnak” becézett propagandakampány keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az állampolgárok véleményét.

A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

A konkrétumokról Gulyás azt mondta a csütörtöki Kormányinfón, hogy a nemzeti konzultáció témáit a kormány elfogadta, a jövő héten nyilvánosak lesznek a kérdések.

„Helyre kell állítani a rendet” – indokolt Gulyás.

Újságírói kérdésre a miniszter azt is elmondta:

kilenc kérdést tervez a kormány,

ha pedig a jövő héten meglesznek a kérdések, március közepétől kaphatják kézhez az íveket az emberek, és akár április végéig, május elejéig is hagyhatnak időt a kitöltésre.

Neten is ki lehet majd tölteni a konzultációt.

A kormány célja ezzel a konzultációval az, hogy még a tavaszi ülésszak alatt törvényeket hozzanak a konzultációs eredmények ismeretében.

A kormányülésen felhatalmazást kapott Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy módosítsa a „börtönbizniszre” vonatkozó jogszabályokat, a cél az, hogy a kabinet felfüggessze a kártérítések kifizetését.

A jogszabálymódosítás a tavaszi ülésszakon kerülhet a Ház elé, akár már ebben a hónapban.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek