Orvostanhallgatók elől happolta el az olcsó bérlakást a bukott fideszes polgármester

Gratulálunk!

Munkahelyéhez közeli, nyugodt otthont szeretne, és jövedelméből ki is tudja fizetni a „piaci lakbért” — a hvg.hu szerint erre hivatkozott az I. kerület azóta megbukott fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás, amikor saját önkormányzatától kért exkluzív bérlakást.

2016-ban az akkor még ellenzéki Magyar Nemzet írta meg, hogy saját önkormányzatától vett bérbe egy patinás műemléklakást Nagy Gábor Tamás, és a 71 négyzetméteres, Táncsics Mihály utcai ingatlanért mindössze havi 81 ezer forintot fizet.

A hvg.hu kikérte a lakásbérlet minden iratát, így kiderült, hogy az eredeti, 2013-as lakásbérleti szerződés alapján a korábban megjelent összeg nem pontos: bár a polgármester valóban 81 203 forintot fizet, de ez nem a bérleti díj, hanem ebben már benne van a víz, illetve csatorna, valamint a szemétszállítás díja.

Így Nagy Gábor Tamás lakbérként havonta

55 118 forint plusz áfát,

vagyis bruttó 70 ezer forintot fizetett öt éven keresztül, bérletének 2018-as meghosszabbításáig.

Nagy Gábor Tamás

A lap azt is megnézte, hogyan zajlott a nyilvános pályáztatás: Nagy Gábor Tamás minimális különbséggel többet ajánlott a másik pályázónál,

egy fiatal orvostanhallgatónál,

aki szintén orvosin tanuló menyasszonyával, a „közös életük megkezdéséhez” szerették volna megkapni a bérlakást.

Az ő ajánlatukra mindössze 3300 forinttal ígért rá Nagy Gábor Tamás, aki maga jegyezte azt az előterjesztést, amelyben pályázatra kiírt, későbbi lakásának „induló bérleti díját” havi 50 ezer forint plusz áfában, vagyis 63 500 forintban határozták meg.

A 26 éves orvostanhallgató két meghirdetett, üres lakásra pályázott. A Táncsics utcai bérlakásra beadott anyagában arra hivatkozott, hogy menyasszonyával mindketten orvosi karon tanulnak, a

„diplomához és a házassághoz közeledve, a közös életünk kezdetén”

szeretnének saját otthont. A fővárosban praktizálnának, és szeretnék, ha a gyerekeik hozzá hasonlóan az I. kerületben nőhetnének fel.

Az egyetemista helyett a szülei nyilatkozatban vállaltak kötelezettséget, hogy nappali tagozaton tanuló fiuk helyett megfizetik a bérleti díj és a lakás felújításának költségeit.

Végül – hogy, hogy nem – a fideszes Nagy Gábor Tamás bizonyult alkalmasabb bérlőnek.

(hvg.hu / 24.hu)

Valódi Hírek