Hétfő van, “Mészáros Lőrinc” bejelentette: Felvásárolná az E.On Energiakereskedelmi Kft.-t

Soha nem elég.

Kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re (EKER) a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt., amit a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentettek be.

A február 7-én benyújtott ajánlat szerint az EKER közvetlen 100 százalékban az Opus leánycége lenne, a vételárhoz pedig nem kapcsolódna közvetlenül banki finanszírozás.

Az Opus arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy mivel az EKER villamosenergia-ipari vállalkozás, a törvényi előírás értelmében a befolyásszerzéshez és az ehhez fűződő jogok gyakorlásához, illetve az ügylet jogi zárásához – amennyiben a pályázat eredményes lesz – a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) előzetes hozzájárulása szükséges.

Ezen felül az Opus EKER-ben történő befolyásszerzése a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összefonódást engedélyező döntését is igényli.

Az E.ON Energiakereskedelmi Kft. több tízezer kis- és középvállalkozás, önkormányzati, valamint számos nagyvállalat ügyfél áram- és földgázellátásáról gondoskodik megbízhatóan, versenyképes árakkal, országos lefedettséggel – írja magáról honlapján a cég.