Hatalmas fideszes csalást találtak az Erzsébetváros-kártya körül, feljelentést tett az új polgármester

Az emberek helyett a fideszes cégek jártak jól.

Erzsébetváros önkormányzata feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros-kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt – közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint 2019 augusztusában az Erzsébetváros Kft. és a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft. között az Erzsébetváros-kártya üzemeltetésére 2 évre szóló szerződés jött létre, mely 43 millió forint megbízási díjat tartalmazott.

2020 januárjában belső ellenőri vizsgálat indult az ügyben, mely során több szabálytalanság került megállapításra: többek között, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Az ingyen sonka, az ingyen fenyő és az almáspite akció 73 millió forintba, a propaganda 16,1 millió forintba, a kártyaüzemeltetés pedig 48,1 millió forintba került a kerületnek.

Ehhez képest az erzsébetvárosiaknak nyújtott tényleges kedvezmény összege mindössze 15 millió forintot (!) tett ki.

Mint írják: az Erzsébetváros-kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel.

Tavaly – a választások évében – az önkormányzat közel 153 millió forintot költött el az Erzsébetvárosi kártya működtetésére, valamint különböző akciókra.

A jelenlegi kártyarendszer alapos felülvizsgálatra szorul, annak érdekében, hogy a továbbiakban az Erzsébetváros-kártya valóban a kerületi lakosok és a helyben működő vállalkozások érdekeit szolgálja – olvasható a közleményben.

(erzsebetvaros.hu)

Valódi Hírek