Friss: Kiderült, mit épít a föld alatt Orbán a hatvanpusztai birtokon (+fotók)

Legalábbis papíron.

Gazdasági portaépület – ezt a választ kapta Hadházy Ákos, aki hónapok óta próbálja kideríteni, mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán-család tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságban zajlik.

Hadházy szeptemberben közérdekű adatigénylést nyújtott be a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz, de a címzett hivatal már több hónapja nem válaszol.

Ezt követően az ellenzéki képviselő elment a hivatalba, ahol személyesen kérte a válaszokat, de a főosztályvezető ott sem adta meg neki, amiért érkezett.

Hadházy Ákos hétfői Facebook-posztjában arról számolt be, hogy a múlt heti látogatását követően végre megkapta a levelet, amiből kiderült, mire adták ki az építési engedélyt.

Átadjuk a szót Hadházynak:

„ÚJ GAZDASÁGI PORTAÉPÜLET 😀

Értik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen… Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt.

Hónapok óta próbálom kideríteni, hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker? pince? wellness központ? mélygarázs?)

Már több helyen kérdeztem az építési engedélyre, a felcsúti körjegyző elutasítása után a fehérvári járási hivatal környezetvédelmi főosztályához is fordultam. Ők négy hónapig semmit nem válaszoltak, csak telefonon hitegettek, hogy a válasz készül.

Miután csütörtökön leutaztam a főosztályvezetőhöz és közzétettem, ahogyan még az illetékessége ügyében sem hajlandó válaszolni, másnap végre megkaptam a mellékelt levelet.

Ebből kiderül az Abszurdisztánhoz méltó tény: az engedélyt egy GAZDASÁGI ÜZEM PORTÁJÁNAK építésére adták ki 🙂

Nem csoda tehát, hogy P. József törvénysértő módon hónapokig próbálta titkolni a tényt, hiszen az egész még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik.

Azt kell ugyanis tudni, hogy külterületen nagyon behatárolt a kiadható építési engedélyek lehetősége. Ezért számos vidéki luxusépületnél a hatóságot megtévesztve nem lakóépületre, hanem valamilyen gazdasági épületre kérik meg az engedélyt – aztán senki nem ellenőrzi majd, hogy almaaszaló lesz-e ott vagy egy villa. Vagy a lóistálló mellé a nyeregtartó és raktárhelyiségek kicsit nagyobbak lesznek a kelleténél.

Tény, hogy műemléki védettségű épületegyüttes a két cselédszállás mellett két nagy istállóépületből is áll (ezek közül úgy tűnik, az egyiket épp elbontják) De mégis, ez a gazdasági portaépület, ez talán a szokásosnál is kreatívabb…

A tisztánlátáshoz várok még információkat a műemlékvédelmi és építésügyi hatóságtól is, de legalább már megnyugodhatunk: Orbánék nem bunkert építenek. Hanem csak egy portát 🙂

De igaz is, tízmillióan vagyunk, hát ne tudnánk megépíteni egy 1000 négyzetméteres földalatti portát? Na ugye.”

ÚJ GAZDASÁGI PORTAÉPÜLET :DÉrtik? Az Orbán család (korábban a Habsburg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. január 12., vasárnap

.

Valódi Hírek