Friss: Elítélték Hunvald Györgyöt

Börtön + 27 millió forint pénzbírság.

Egy év letöltendő börtönbüntetést és több mint 27 millió forint pénzbírságot szabott ki a Fővárosi Törvényszék Hunvald György korábbi MSZP-s politikusra, volt erzsébetvárosi polgármesterre.

A vádhatóság a perújítási eljárásban több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kérte Hunvald György megbüntetését, ennek adott helyt a törvényszék.

Az ügyészség szerint Hunvald a VII. kerület MSZP-s polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel

45 millió forint

kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Volt olyan szerződő, aki havi kétszázezer forintot kapott, de az eljárásban nem tudta megmondani, mi volt a dolga.

Ezért és más kisebb tárgyi súlyú bűncselekmények miatt az ügyészség 3 év szabadságvesztést kért, amely másfél év letöltendő börtönbüntetést jelentett volna Hunvaldnak.

Ezt úgy változtatta meg a bíróság, hogy az előzetesben töltött idő levonásával 1 év börtönbüntetésre ítélte az ex-polgármestert és a perköltség megtérítésén felül több mint 27 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte őt Erzsébetváros javára.

Az utolsó szó jogán Hunvald tagadta bűnösségét, a polgármestersége alatt történt visszaélések kapcsán azt mondta, ő csupán szemlélője volt a cselekményeknek, tevékenyen nem vett részt a csalásokban.

(via)

Valódi Hírek