Büntetőfeljelentést tesz a DK, mert Orbán nem akarja végrehajtani a strasbourgi bíróság ítéletét (+videó)

Ilyen csak Belorussziában fordul elő az egész kontinensen.

Tegnapi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor megüzente, hogy mostantól nem fogja végrehajtani a strasbourgi Európai Jogok Európai Bírósága ítéleteit és nem fogja kifizetni a bíróság által megítélt kártérítési összegeket – mondta Arató Gergely pénteken.

A DK képviselője szerint a kormány ezzel megszegi – méghozzá miniszterelnöki utasításra – a Magyarország által aláírt nemzetközi szerződéseket, és a hatályos magyar törvényeket.

Arató szerint

„elfogadhatatlan, hogy az ország miniszterelnöke a törvények fölé helyezze magát, ezért a DK feljelentést tesz Orbán Viktor ellen, hivatali visszaélés miatt”.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: a magyar polgároknak szükségük van arra, hogy védje őket az európai jog, az európai egyezmények, az emberi jogi bíróság, és Orbán Viktor ezt akarja tőlük megtagadni.

A feljelentés Polt Péter legfőbb ügyészhez fog befutni, és az ügyészségnek el kell döntenie, hogy most kivételesen elvégzi-e a dolgát vagy pedig maga is bűnpártolóvá válik – mondta Arató, hozzátéve:

„Ma egyetlenegy olyan európai ország van, amelyik nem tagja és nem hajtja végre az Emberjogi Bíróság ítéleteit, ez Belorusszia, az utolsó európai diktatúra.

Ezért ez a lépés is arra utal, hogy Orbán Viktor játszik a gondolattal, hogy kivezesse Magyarországot Európából, mi ezt nem tűrjük, az európai magyarok nem ezt érdemlik”

Videó:

 

Valódi Hírek