Mi folyik itt? Lázár azzal kezdte az újévet, hogy beszólt a Fidesznek

A maffiatag szerint változtatni kell, különben bukni fognak.

„A választást nem a baloldal nyerte meg, hanem a Fidesz veszítette el, itt és országosan is. El kell tehát gondolkodnunk, miért szenvedtünk veszteségeket”

– erről a saját érdekkörébe tartozó, Promenád.hu nevű portálnak adott interjújában beszélt Lázár János.

A politikus úgy látja,

„ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez.

Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk.”

Mint mondta, sokszor bántó a különbség az emberek hétköznapi élete és aközött, amiről egyes politikustársai beszélnek.

„Minél inkább nő ez a távolság, annál nagyobb a veszély, hogy a kettő közötti szakadékba beszivárognak a szélsőségesen liberális vagy baloldali pártok, és megszállják az emberek gondolkodásmódját”

– mondta Lázár.

Török Gábor független politológus és barátja, Lázár János politikus

Török Gábor teniszpartnere szerint ugyanakkor a baloldal „nem tesz mást, mint Orbán Viktor és a fideszes vezetők ellen uszítja az embereket, és a gyűlölet kultuszát építi, miközben semmi érdemi mondanivalója nincs”.

Reméli, hogy hamarosan végre lezárul „a kommunista tempó időszaka, és sikerül a lelkekben, a fejekben is befejezni a rendszerváltást”.

Az interjúban szóba került az is, hogy Lázár virágot vitt Horthy Miklós sírjára, ami nagy felháborodást váltott ki.

A politikus tettét azzal magyarázta: megcáfolhatatlan tény, hogy 1919-ben a baloldal tombolása után Horthy Miklós és bajtársai mentették meg az országot a pusztulástól, és ezt akkor baloldali és liberális politikusok, társadalomtudósok, költők és írók is pontosan tudták és elismerték.

Ez adta a rendszer legitimációját – jelentette ki a Lázár hozzátéve, természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Horthy-rendszer társadalompolitikája vagy a világháborús szerepvállalása hibátlan vagy bűntelen lett volna.

(via promenád.hu)

 

Valódi Hírek