Lefoglalták Simonka György és családjának vagyonát: autókat, készpénzt, szoláriumot, biliárdasztalt, mindent vittek

Példát statuálnak a saját zsebre lopikázó fideszbűnözőn.

A korrupcióval vádolt Simonka György és családjának minden vagyonát zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala.

A 24.hu megszerezte a listát azokról a tárgyakról, amelyeket a fideszes képviselő lakásán találtak.

A költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett fideszes politikust az ügyészség

nyolc és fél év börtönre

ítélte, és 850 millió forintos vagyonelkobzást kért.

Az elkobzott javakból azonban ezt biztos nem lehet majd fedezni. Simonka a vagyonnyilatkozata alapján nem tartozott a módosabb politikusok közé: alig volt valami a tulajdonában, viszont volt 85 millió forintos tartozása van, készfizető kezesség miatt.

A 24.hu információi szerint Simonkától és szintén megvádolt feleségétől, Simonkáné Gábor Marianntól a rendőrség lefoglalt

  • egy Ergoline típusú szoláriumot,
  • egy Singer Antal és Fia – Szeged feliratú magyar biliárdasztalt,
  • egy Insportline típusú futópadot,
  • 356 ezer forintot,
  • 130 eurót (nagyjából 43 ezer forintnak fel meg),
  • 87 dollárt (ami körülbelül 26 ezer forint),
  • valamint 1298 román lejt (90 ezer forintot).

Ezen kívül lefoglaltak egy 2551 négyzetméteres medgyesegyházi kivett udvart, feleségétől négy pusztaottlakai szántót, egy tehergépjárművet és egy Volkswagen Phaetont.

Simonka korábban a vagyonnyilatkozata szerint épp egy ilyen gépjárművet lízingelt.

A vádiratban szereplő felsorolás szerint jelentős vagyont foglaltak le a fideszes politikus unokahúgától, Tóth Renátától: egy Suzuki Vitara és egy Toyota Yaris típusú gépjárművet, illetve egy Volvo nyerges vontató mellett 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást, valamint egy gyümölcsöst és egy legelőt is lefoglaltak.

Simonka anyjának két ingatlanát vették zár alá. A 77 éves nő a nyomozás során az ügyészség látókörébe került, de ellene nem emeltek vádat. A fideszes Simonka gyerekeitől pedig lefoglalták annak az újkígyósi családi háznak egy részét, amiben a család lakik.

Simonka György januárban kezdődő büntetőperében a politikus és felesége, illetve unokahúga mellett a Fidesz két másik parlamenti képviselőjének rokonait is a vádlottak padjára ültetik.

Kerényi János országgyűlési képviselő, a Fidesz dél-alföldi regionális-pártigazgatójának unokaöccse, Kerényi István negyedrendű vádlottként áll majd a bíróság elé.

Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő apósának, Koncz Gyulának, valamint sógorának, Koncz Ákosnak különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt kell bíróság elé állnia.