Kiderült: A Türk Tanács ingyen kap irodát Budapesten, de még az alkalmazottakat is mi fizetjük

További elképesztő kedvezményeket is kapnak.

Ingyen és bérmentve biztosítja a magyar állam a Türk Tanács budapesti irodájának épületét, közpénzből fizetik az iroda fenntartását, de teljes személyzetének bérét is – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyben közölt szerződésből.

Az október 15-én kötött székhely-megállapodási szerződés szerint az iroda ügyvezető igazgatója magyar állampolgár lesz, akit a magyar külügyminiszter nevez ki, a Türk Tanács külügyminisztereinek jóváhagyásával. Az ügyvezetőnek szinte korlátlan felhatalmazása van.

A Türk Tanács tagjai

A Türk Tanács leendő irodájába engedély nélkül semmilyen hatóság nem léphet be, csak akkor, ha az épületben tűz üt ki.

Az iroda vagyonát, eszközeit és archívumait amúgy sem lehet lefoglalni, átkutatni és elkobozni; azok akkor is mentesülnek minden hatósági eljárás alól, ha nem éppen nem a Türk Tanács képviseletén vannak, ezt az iroda jogi védelme garantálja.

A szerződés szerint a magyar állam önkéntes hozzájárulásként fizeti az iroda nemzetközi személyzetének bérét, vagyis azokat az alkalmazottakat, akiket a Türk Tanács más országai delegáltak a képviseletre.

Arra, hogy a dolgozók vagy a főigazgató mekkora fizetést kapnak majd, sajnos nem tér ki a szerződés, csak azt jelzi, hogy a nemzetközi személyzetet az ENSZ aktuális bértáblája szerinti bérezés illeti meg.

Utóbbiak nem használhatják a magyar tb nyújtotta szolgáltatásokat.

Házastársuk, hozzátartozóik bevándorlási engedély nélkül jöhetnek Magyarországra,

és munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak itt.

Az iroda a külföldi munkatárs családtagjait, akár anyját, apját, gyerekét is foglalkoztathatja a helyi személyzet tagjaként. Ehhez munkavállalási engedély sem kell, és megmarad a családtag védettsége is.

A szerződésben rögzített diplomáciai mentesség megegyezik azzal az előjoggal, amit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a magát butikbanknak tartó orosz Nemzetközi Beruházási Bank és munkatársai is kapnak Budapesten.

A székhely-megállapodásból kimaradt, hogy a Türk Tanács budapesti irodája pontosan hol, milyen ingatlant kapna meg. A Népszava ez ügyben közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor októberben a Türk Tanács azerbajdzsáni csúcstalálkozóján arról hadovált, hogy a magyarokban kipcsak vér csörgedezik.

Azt a videót itt tudod megnézni:

Orbán a Türk Tanács ülésén: Nagyon sok magyarban kipcsak vér csörgedezik (+videó)

.

 

Valódi Hírek